Mercedes-ingenieur ziet 'bemoedigende tekenen', maar: 'Er is nog een lange weg te gaan' Formule 1
Formule 1

Mercedes-ingenieur ziet 'bemoedigende tekenen', maar: 'Er is nog een lange weg te gaan'

Mercedes-ingenieur ziet 'bemoedigende tekenen', maar: 'Er is nog een lange weg te gaan'

Andrew Shovlin, trackside engineering director van het Mercedes-team, denkt dat er niet meer inzat dan de P6 en P8 die George Russell en Lewis Hamilton tijdens de kwalificatiesessie in Emilia-Romagna wisten te behalen. Volgens de Britse ingenieur zijn de gereden rondetijden tijdens de kwalificatie een goede afspiegeling van de huidige stand van zaken bij het Duitse team, en heeft de renstal wat geluk nodig om tijdens de race mee te doen om de podiumplekken.

Tijdens de kwalificatiesessie in Imola wisten Mercedes-coureurs Russell en Hamilton niet sneller te rijden dan respectievelijk de zesde en achtste snelste tijd. De twee coureurs mogen daarom de race vanaf de derde en vierde startrij aanvangen. Toch blijft de trackside engineering director van de Duitse renstal positief over de vooruitgang die hij bij zijn team ziet. 'We hebben de afgelopen races hard gewerkt om het gat naar de kopgroep te dichten. Er zijn bemoedigende tekenen dat we vooruitgang boeken, maar we weten dat we nog een lange weg te gaan hebben', vertelt Shovlin na de kwalificatie in het officiële persbericht van Mercedes.

Shovlin weet ook wel waarom zowel Russell als Hamilton er in het laatste gedeelte van de kwalificatiesessie geen competitieve rondetijd meer uit wisten te persen. 'Geen van beide coureurs had in Q3 nog twee sets zachte banden over', aldus de ingenieur. 'Dit kan ze allebei een plaats op de grid van morgen hebben gekost, als je ziet hoe klein de afstanden zijn, ten opzichte van de auto's voor ons.' De Britse ingenieur denkt dat het resultaat van de twee coureurs tijdens de kwalificatie ook goed weerspiegelt waar Mercedes op dit moment in het veld staat. 'Uiteindelijk zijn P6 en P8 ongeveer waar ons huidige tempo ligt. Het is bemoedigend dat de balans van de auto rond het circuit dit weekend is verbeterd.'

Mercedes heeft wat geluk nodig

Shovlin kijkt ook alvast vooruit naar de race op zondag, en ziet ook daar bemoedigende signalen. 'We moeten nu afwachten waar het tempo morgen in de race zal liggen. Op vrijdag leek de bandenslijtage wat minder te zijn, dus dat zou moeten helpen om wat kansen te creëren', is de Mercedes-man positief. 'Het is echter moeilijk om in te halen hier op Imola, dus we hebben waarschijnlijk wat geluk nodig om mee te dingen naar de podiumplekken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws