Wolff ziet gat met concurrentie langzaam dichten: 'Dit is vooruitgang' Formule 1
Formule 1

Wolff ziet gat met concurrentie langzaam dichten: 'Dit is vooruitgang'

Wolff ziet gat met concurrentie langzaam dichten: 'Dit is vooruitgang'

Op het circuit van Emilia-Romagna wist het team van Mercedes tijdens de kwalificatie een zesde en een achtste plaats binnen te halen. Het is niet waar het team graag zou willen staan op het veld, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff is niet ontevreden. Voor de camera van SkySports vertelt de Oostenrijker dat hij vindt dat het team langzaamaan zich weer in de goede richting beweegt.

'Is dit waar we willen zijn? Nee. Maar dat zeggen we nu al langere tijd en het is gewoon de harde realiteit', vertelt Wolff. Het 2024-seizoen is voor de Duitse renstal niet gestart op de manier waarop gehoopt werd. Het team heeft moeite om rivalen Red Bull, Ferrari, en ook McLaren bij te houden.

Team gaat de goede kant op 

'Als je kijkt naar het gat naar voren, is dit vooruitgang en dat is ook hoe wij ernaar kijken', vertelt Wolff. Het gat tussen George Russell en Max Verstappen, die polepositie bemachtigde, bedroeg vandaag 0.488 seconden. 'We lopen vier tienden achter, we zouden beter moeten presteren', zegt de teambaas daarover. Wolff maakt zich er niet heel druk om dat de aangebrachte updates het team tot nu toe nog niet heel veel verder hebben kunnen brengen. 'De updates die we hebben aangebracht zijn allemaal balans-gerelateerd. Ze gaan niet enorm de kant op van neerwaartse druk. We wisten dat dat het geval zou zijn.'

De vandaag behaalde resultaten wijzen er volgens Wolff al met al wel op dat het team langzaam de goede kant op gaat. 'Alles wijst in de juiste richting. P6 is niet goed genoeg, vier tienden achterstand is niet goed genoeg, maar we kruipen langzaamaan meer naar voren toe.' Wie minder gerust was dan Wolff, was Hamilton. Na afloop van de kwalificatie gaf Hamilton aan niet gerust te zijn over de race. Wolff licht kort toe wat Hamilton dwarszat. 'Hamilton was vandaag niet blij met de auto. Hij kon geen grip vinden.' Hamilton zal de race vanaf de achtste positie starten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws