Mercedes wil gevecht aangaan met Ferrari: 'Genomen beslissingen zijn gericht op racetempo' Formule 1
Formule 1

Mercedes wil gevecht aangaan met Ferrari: 'Genomen beslissingen zijn gericht op racetempo'

Mercedes wil gevecht aangaan met Ferrari: 'Genomen beslissingen zijn gericht op racetempo'

Andrew Shovlin, hoofdingenieur bij het team van Mercedes, hoopt dat Lewis Hamilton en George Russell tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi vooruit kunnen kijken. De rijders van de Britse renstal starten vanaf de vijfde en zesde plaats, achter Ferrari en Red Bull. Ondanks alles heeft Shovlin er toch vertrouwen in dat dat in de race nog kan veranderen.

'We hadden een solide derde vrije training achter de rug en het leek erop dat we tussen de Red Bulls en Ferrari's in zaten wat betreft het tempo in één ronde', begint Shovlin in een persbericht van Mercedes. 'Gedurende het weekend hadden we het gevoel dat we op ons best waren op heet asfalt en dat we moeite hadden om grip te vinden in de avond wanneer het koeler was.'

Mercedes verwacht vooruit te kunnen kijken

Ondanks een mindere kwalificatie, denkt Shovlin dat er in de race nog een hoop kan veranderen. 'De beslissingen die we hebben genomen met de afstelling van de auto zijn gericht op racetempo, en op de longruns wordt alles toch warmer, dus we hebben nog steeds goede hoop dat we een race kunnen rijden waarin we vooruit kijken in plaats van achteruit.'

Daarmee wil Shovlin niet zeggen dat Mercedes voor de overwinning kan gaan strijden in Abu Dhabi. 'Een start op de derde rij voor beide auto's betekent dat we veel werk hebben als we vooraan mee willen doen', is Shovlin realistisch. Voor Mercedes staat er namelijk nog genoeg op het spel. In de strijd bij de constructeurs kan de Britse renstal nog voorbij aan Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws