Minardi twijfelt over Ricciardo: 'Kan ik maar lastig een concrete waarde toekennen' Formule 1
Formule 1

Minardi twijfelt over Ricciardo: 'Kan ik maar lastig een concrete waarde toekennen'

Minardi twijfelt over Ricciardo: 'Kan ik maar lastig een concrete waarde toekennen'

Gian Carlo Minardi geeft aan dat hij de problemen waar Daniel Ricciardo mee worstelt op dit moment maar moeilijk kan begrijpen. De Italiaan, die in 1985 het team oprichtte dat nu door het leven gaat als Visa Cash App RB, meent dat Ricciardo en Yuki Tsunoda het sterkste coureursduo in de onderste helft van het kampioenschap vormen, maar ziet er weinig van terug. ‘Hij presteert niet zoals Red Bull Racing en RB van hem verwachten’, geeft de Italiaan aan op het YouTube-kanaal van NewsF1.it.

De Italiaan ziet de ervaren Australiër overklast worden door zijn jongere teamgenoot, die tot nu toe alle punten voor het team binnenhaalde. Minardi zegt niet helemaal te begrijpen wat er misgaat bij Ricciardo, zeker gezien zijn stoeltje allesbehalve gegarandeerd is voor de rest van het seizoen. RB zou graag het gat met Aston Martin hebben gedicht tijdens de winter, maar in plaats daarvan moeten ze opletten en profiteren van foutjes bij de topteams om punten te halen.

Dat laatste gaat Tsunoda prima af en de Japanner kan dan ook rekenen op lof van de voormalig teambaas. ‘Hij doet het goed en had een paar keer pech vanwege technische problemen. Toch wist hij een tiende plek te behalen’, zegt de Italiaan over de Tsunoda. ‘Hij is de eerste achter de vijf topteams, maar het wordt niet makkelijk om deze zesde plaats in het constructeurskampioenschap te behouden’, realiseert hij zich. ‘Maar hij doet zijn best en het is duidelijk dat RB de tweede coureur ook nodig heeft, want je komt niet ver met één punt per race. Je kunt je voorsprong snel verliezen.’

Tsunoda krijgt een acht, Ricciardo kan Minardi geen concrete waarde toekennen

Minardi vindt het lastig een mening te geven over Ricciardo. ‘Nadat hij terugkwam had hij dat ongeluk waarna hij er uitlag vanwege zijn pols’, herinnert de Italiaan zich. ‘Hij was er wel, hij vocht met Tsunoda.’ De Japanner kan rekenen op een score van acht uit tien van de voormalig teambaas. ‘Maar Ricciardo kan ik maar lastig een concrete waarde toekennen’, moet hij toegeven. ‘Als buitenstaander die de boel observeert, lijkt het probleem veel groter dan blessures, het is veel complexer.’

Aan het begin van het seizoen hoopte de man uit Perth nog op een mogelijke promotie van Minardi’s oude team naar Red Bull, maar zijn huidige vorm sluit dat vrijwel volledig uit. De beste optie voor de Australiër is om bij RB te blijven. Toch is hij daar ook niet verzekerd van een stoeltje voor de rest van het seizoen, want Liam Lawson staat klaar om de bolide over te nemen als Ricciardo zich niet snel verbetert. Het lijkt erop dat Australiër naar andere teams moet gaan kijken als hij zijn Formule 1-carrière nog hoopt te verlengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws