Montoya zag de pure angst voor Schumacher: 'Daar werd ik echt pissig van' Formule 1
Formule 1

Montoya zag de pure angst voor Schumacher: 'Daar werd ik echt pissig van'

Montoya zag de pure angst voor Schumacher: 'Daar werd ik echt pissig van'

Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya vond het vervelend dat iedereen altijd aan de kant ging voor Michael Schumacher. Naar het idee van de Colombiaan had de concurrentie het gevecht al verloren voordat Schumacher zijn helm opzette. In de jaren waarin Montoya actief was in de F1, domineerde de Duitser. Iedereen zette de deur wagenwijd open voor Schumacher.

Montoya racete van 2001 tot 2006 in de Formule 1 en kwam in die jaren uit voor Williams en McLaren. De Colombiaan heeft zeven zeges op zijn naam staan en dertig podiums. In de tijd waarin hij actief was, was Schumacher namelijk dominant. De Duitser won de titels in de jaren 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 en 2004. Montoya zag hoe iedereen het niet eens probeerde om het tegen de zevenvoudig wereldkampioen op te nemen, terwijl hij in zijn debuutjaar veel vocht met de Duitser. De 48-jarige durfde de strijd wel aan te gaan, maar veel van zijn collega's niet, aldus Montoya.

'Het vervelende was dat niemand tegen Michael wilde racen', begint de oud-coureur in de Beyond The Grid-podcast. 'Als Michael dan wat verder achterin startte en hij kwam naar voren, dan dachten ze: oh, Michael komt eraan. En dan ging iedereen voor hem aan de kant. Daar werd ik echt pissig van', geeft Montoya aan. 'Ze hadden allemaal zoveel respect voor hem.' Het leek erop dat Schumacher zijn concurrenten al had verslagen voordat hij überhaupt in de auto zat. 'Ja', antwoordt Montoya stellig. De Colombiaan won een race in zijn debuutjaar, hij wist de zege in Italië bij Schumacher weg te houden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

michael schumacher 2006 china
Schumacher was dominant, maar Montoya was niet bang voor hem. (Foto: ProShots/Hoch Zwei) 

Montoya pakte het anders aan: 'Men dacht dat ik gestoord was'

Montoya herinnert zich een aantal gevechten met Schumacher nog goed. Zo vocht hij tijdens de Grand Prix van Brazilië 2001 met de Duitser, waarbij hij hem inhaalde door zijn auto te laten staan in de eerste bocht. Ook in Australië in 2002 vochten de heren het uit, en in 2004 in het thuisland van Ferrari, tijdens de Grand Prix van San Marino. 'Mijn benadering was om zo'n klootzak te zijn tijdens het racen', legt Montoya uit.

'Men dacht dat ik gestoord was, en dat werkte heel goed.' Zo crashte Montoya in 2001 met Jos Verstappen, ook in Brazilië dat jaar. In 2002 ging de Colombiaan eraf met David Coulthard in Maleisië. 'Als ik het duel aanging, wisten ze dat ik niet in zou houden. Er waren dan twee keuzes: of je gaf me de ruimte, of we crashten', aldus Montoya.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws