Nederlands succes in virtuele 24 uur van Le Mans, Verstappen op tijd naar bed Formule 1
Formule 1

Nederlands succes in virtuele 24 uur van Le Mans, Verstappen op tijd naar bed

Nederlands succes in virtuele 24 uur van Le Mans, Verstappen op tijd naar bed

Max Verstappen heeft de virtuele 24 uur van Le Mans niet uitgereden, maar er is nog steeds sprake van Nederlands succes. Niet alleen het team dat er vandoor ging met de totaalzege, behaald in de LMP-klasse, bevatte een Nederlander, maar ook in de GTE-klasse komen we een bekende winnaar tegen. Jeffrey Rietveld en Rudy van Buren zetten Nederland in de simrace-wereld op de kaart in het afgelopen etmaal.

Dit jaar kende de virtuele 24 uur van Le Mans enkele grote namen. Zo zagen we Juan Pablo Montoya deelnemen, maar bijvoorbeeld ook Formule 2-coureur Felipe Drugovich. Als kers op de taart was de huidige Formule 1-wereldkampioen, Verstappen, ook van de partij. Met zijn simrace-team, Team Redline, nam hij deel aan de virtuele endurancewedstrijd. In de vorige editie haalde zijn team de eindstreep niet, en helaas was dat in 2022 ook het geval.

Na 7,5 uur sloeg het noodlot toe voor de Red Bull Racing-coureur. Hij had al veel vlieguren gemaakt en leidde het veld, totdat hij op de kerbstones zijn bolide verloor in de Porschebochten. Hij klapte in de muur en beschadigde daarmee de linkerkant van zijn bolide. Zonder de twee linkerwielen kon het team haar weg niet vervolgen, al werd daarna duidelijk dat ook de motor onherstelbaar beschadigd was nadat de auto de muur raakte.

Na die crash waren de kansen op de zege voor het team van Limburger dus sowieso al verkeken, maar de bolide kwam überhaupt niet meer van haar plek. Daarmee kon Verstappen dus relatief op tijd naar bed na wel een paar uitstekende eerste stints uit te voeren voor zijn team. Wederom haalde Verstappens Team Redline de eindstreep dus niet, al kende andere rijdersopstellingen van Team Redline wél succes.

Nederlands succes in virtuele 24 uur van Le Mans

's Nachts was het namelijk Realteam Hydrogen Redline, een van de andere Redline-teams, dat naar voren kwam als dominante kracht. Felipe Drugovich, Oliver Rowland, Jefrrey Rietveld en Michal Smidl hielden de virtuele ORECA 07 LMP2-bolide heel de nacht op het asfalt en gingen de ochtend als leider in. Die leiding gaven ze niet meer uit handen en na 407 ronden kwam het team van Atze Kerkhof als eerste over de eindstreep, met iets meer dan een minuut voorsprong op de rest van de LMP2-grid.

In de GTE-klasse was het tevens een Redline-team dat zegevierde. BMW Team Redline passeerde de eindstreep als eerste in de GTE-klasse met iets meer dan een halve minuut voorsprong op de eerstvolgende concurrent. Kevin Siggy reed de bolide over de start-finish, maar de Sloveen werd heel de dag bijgestaan door Enzo Bonito, Lorenzo Colombo en de Nederlandse Rudy van Buren. Zo zegevierde er een Nederlander in allebei de klassen van de virtuele 24 uur van Le Mans, terwijl Kerkhof tweemaal een van zijn teams als eerste de endurancerace zag eindigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws