NENT: 'F1-pakket wordt aantrekkelijk, toekomst Mol en Plooij nog niet duidelijk' Formule 1
Formule 1

NENT: 'F1-pakket wordt aantrekkelijk, toekomst Mol en Plooij nog niet duidelijk'

NENT: 'F1-pakket wordt aantrekkelijk, toekomst Mol en Plooij nog niet duidelijk'

Nordic Entertainment Group, afgekort NENT, belooft de Nederlandse Formule 1-fans dat een abonnement vanaf 2022 niet te duur zal zijn. De nieuwe eigenaar van de F1-rechten in Nederland meldt daarnaast dat de toekomst van Jack Plooij, Olav Mol, Robert Doornbos en Rob Kamphues nog niet zeker is, gezien er ook kansen moeten zijn voor nieuw talent.

Nadat eerder deze week duidelijk werd dat Ziggo Sport de F1-rechten verliest, kwam al snel naar buiten dat het Scandinavische NENT deze rechten over heeft genomen. Vanaf 2022 moet men apart betalen voor de zender waar de koningsklasse te zien zal zijn, tot onrust van menig Nederlander. Viaplay, de dienst waar de F1 naar verhuist, kost namelijk 45 euro in Zweden.

Toch hoeven de fans zich geen zorgen te maken, zo meldt NENT-CEO Anders Jensen. 'De prijzen voor pakketten in Zweden zijn compleet anders dan in Nederland het geval zal zijn, dat is namelijk de prijs voor het totaalpakket van Viaplay', zegt hij tegen de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Als we dit vragen, wordt onze toekomst in Nederland heel kort. We beloven dit: het wordt een betaalbaar pakket voor iedereen.'

Daarnaast meldt de CEO dat er geen reclames zullen zijn tijdens de Grands Prix op de nieuwe zender. Tussen de sessies in het weekend door zal wél reclame te zien zijn, maar dat is op Ziggo Sport ook al het geval. NENT mikt op een markt met één pakket voor alle content, in combinatie met een 'aantrekkelijke' prijs.

Toekomst Olav en Jack nog niet zeker

Er werd al snel geroepen dat de vaste gezichten van de Nederlandse Formule 1, Mol en Plooij, mee zouden reizen naar de nieuwe zender. Dit is volgens Jensen nog wat voorbarig. 'Het is nog wat vroeg om daar wat over te zeggen', vervolgt de CEO. 'Er zitten mensen in het huidige team waar we toekomst in zijn, maar we willen ook op zoek gaan naar nieuw talent en vers bloed.' De toekomst van Kamphues en Doornbos staan daarnaast ook nog niet vast.

Continu op de hoogte blijven van alles omtrent de Grand Prix van Monaco? Download onze app: IOS of Android.

Moeten Mol en Plooij meereizen naar de nieuwe Formule 1-zender?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws