Norris niet zomaar weg bij McLaren: 'Een beetje dwaas is om te denken dat je daaruit kunt stappen' Formule 1
Formule 1

Norris niet zomaar weg bij McLaren: 'Een beetje dwaas is om te denken dat je daaruit kunt stappen'

Norris niet zomaar weg bij McLaren: 'Een beetje dwaas is om te denken dat je daaruit kunt stappen'

Er gaan geruchten rond in de Formule 1-wereld dat Lando Norris, de Britse coureur van McLaren, mogelijk het team wil verlaten voor een nieuw avontuur. Deze speculaties hebben de aandacht getrokken van een voormalige F1-coureur, David Kennedy, die waarschuwt voor de mogelijke risico's van een dergelijke stap.

Norris heeft momenteel een langlopend contract bij McLaren, dat hem tot 2025 aan het team bindt, zonder ontsnappingsclausules. McLaren-CEO Zak Brown heeft duidelijk gemaakt dat Norris een integraal onderdeel is van hun toekomstplannen. Ondanks deze contractuele verplichtingen zijn er sterke aanwijzingen dat Red Bull Racing interesse heeft getoond in Norris als een mogelijke vervanger voor Sergio Pérez, wat recentelijk werd versterkt door Max Verstappens bereidheid om naast de Brit te racen als hij de overstap zou maken naar Red Bull.

Kennedy, voormalig Le Mans-winnaar en F1-coureur, deelt bij PlanetF1 zijn inzichten over deze kwestie: 'Je kijkt naar een van de grootste teams die er zijn. Een coureur krijgt ook een vertrouwensfactor van de mensen die om hem heen werken. Hij weet dat het team in een soort lift zit, dat ze vooruitgaan. Ondanks dat het erg moeilijk is voor een coureur, denk ik dat het een beetje dwaas is om te denken dat je daaruit kunt stappen.’ Kennedy wijst op het voorbeeld van Fernando Alonso, die vaak van team wisselde op ongelukkige momenten in zijn carrière en daardoor mogelijk meerdere wereldkampioenschappen heeft misgelopen. Hij benadrukt het belang van timing en stabiliteit in een Formule 1-carrière.

McLaren heeft dit jaar indrukwekkende prestaties laten zien, vooral na een conceptwijziging in het midden van het seizoen. Ze zijn de dichtstbijzijnde concurrent van Red Bull geworden in verschillende recente races, hoewel ze moeite hebben om bij te blijven op circuits waar weinig neerwaartse druk nodig is.

Tijd voor Norris bij McLaren nog niet voorbij

Kennedy gelooft dat de timing voor Norris om McLaren te verlaten niet ideaal is. ‘Gezien het teambudget, de achtergrond, de ervaring en het succes van het team, denk ik dat het hen buitengewoon lang heeft gekost om daar te komen. Nu lijken ze wat van die puinhoop te hebben opgeruimd en hebben ze de stukjes op hun plaats om die auto te laten vliegen. Als ze blijven doen wat ze doen, is er geen reden waarom ze geen winnaar kunnen zijn en die laatste stap kunnen zetten.’

Ondanks de opkomst van de getalenteerde Australische coureur Oscar Piastri als zijn teamgenoot, gelooft Kennedy dat hij nog geen bedreiging vormt voor Norris. Volgens de voormalige F1-coureur is Piastri nog steeds in ontwikkeling en heeft hij tijd nodig om zijn volledige potentieel te benutten. Hij benadrukt dat Piastri respectabele prestaties heeft geleverd, maar dat het te vroeg is om hem te vergelijken met grootheden als Senna, Schumacher, of Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws