Norris over Russell: 'Hij moest serieuzer worden bij Mercedes' Formule 1
Formule 1

Norris over Russell: 'Hij moest serieuzer worden bij Mercedes'

Norris over Russell: 'Hij moest serieuzer worden bij Mercedes'

Volgens Lando Norris moest huidig Mercedes-coureur George Russell een stuk serieuzer worden toen hij aansloot bij het Duitse team. De Brit gaf aan dat Russell zich moest aanpassen aan de druk van het rijden voor een topteam. Tijdens de drie jaar die Russell voor Williams reed werd hij regelmatig als de underdog gezien.

De McLaren-rijder vertelde aan Autosport dat Russell een serieuzere houding richting Mercedes aan moest nemen. Bij Williams was de druk op de ketel niet zo hoog, en hier werd hij constant geprezen voor de knappe prestaties met een slechte auto. Tot nu toe heeft Russell bij Mercedes 128 punten gescoord, waarvan drie podia. Dit zijn 19 punten meer dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

'Ik denk dat het indrukwekkend was wat hij eerder deed, maar hoe hij nu rijdt tegen Lewis, en bij een groter team met meer druk en zenuwen. Ik denk dat hij daar goed mee om is gegaan', vertelde Norris. 'Hij presteert heel consistent, hij zit er altijd bovenop, met uitzondering van Silverstone.' Door een uitvalbeurt tijdens de race in Engeland is dat tot dusver de enige race waarin Russell geen punten heeft behaald.

'Hij is veranderd, mensen veranderen als ze omgaan met meer druk en het wisselen van teams. Niet op een slechte of goede manier. Je wilt altijd diegene zijn die het meest betrokken is met alles', legt Norris uit. 'Als je naar een groter team gaat wil je niet dat anderen zien dat je fouten maakt, je wilt niet de grapjas uithangen.'

Norris blikt terug op zijn eerste jaar bij McLaren

De Brit gaf aan dat hij in hetzelfde schuitje zat als Russell toen hij instapte bij McLaren in 2019. Hij was zich er van bewust dat hij zijn tweede jaar serieuzer moest benaderen. 'Het is precies hetzelfde. Ik had het gevoel dat er een slecht beeld van me werd geschetst door de media over hoe ik mij gedroeg. Ik ben nog steeds dezelfde jongen die ik in 2019 was. Maar omdat de camera's op je gericht zijn wil je er zeker van zijn dat je je gedraagt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws