Norris richt zijn ogen op de top: 'Volgend jaar hopelijk die stap zetten' Formule 1
Formule 1

Norris richt zijn ogen op de top: 'Volgend jaar hopelijk die stap zetten'

Norris richt zijn ogen op de top: 'Volgend jaar hopelijk die stap zetten'

Lando Norris kijkt vol verwachting uit naar het seizoen van 2024, in de hoop dat McLaren nog meer vooruitgang kan boeken en zich verder kan opwerken naar de top van de Formule 1. De Britse coureur is vol lof over de prestaties van zijn team in het afgelopen seizoen en put vertrouwen uit de behaalde successen.

De McLaren-coureur zal het huidige seizoen niet snel vergeten. In 2023 stond de Brit maar liefst zeven keer op het podium, waarbij hij zes keer de tweede plek wist te veroveren. Een opvallende prestatie, zeker gezien de moeizame start van McLaren aan het begin van het jaar. 'Ik weet niet hoe we het eerste deel kunnen vergeten, want sinds Oostenrijk is het absoluut mijn beste seizoen in de Formule 1 geweest', geeft hij toe tegen Sky Sports.

Verstappen uitdagen

Dat Norris dit zijn beste seizoen ooit vindt in de hoogste klasse van de autosport ligt volgens hem aan verschillende dingen. 'Alleen al vanuit hoe ik me als coureur ontwikkeld heb', geeft hij aan. 'Maar ook qua resultaten. We hebben een paar geweldige races gehad, en eindelijk hebben we een auto die ons constant aan de top heeft weten te houden', voegt hij eraan toe.

De Britse McLaren-coureur heeft vijf keer naast Max Verstappen op de tweede plek gestaan. In Brazilië slaagde Norris er zelfs in om de Nederlandse wereldkampioen kortstondig uit te dagen. 'Het verandert de manier waarop je dingen aanpakt. Je weet dat als je tegen Max vecht, je tegen al die topcoureurs vecht', legt hij uit. Ondanks meerdere podiumplaatsen in dit seizoen, heeft de jonge coureur nog steeds geen overwinning weten te behalen in zijn Formule 1-carrière.

Blik op de toekomst gericht

Hoewel Norris teleurgesteld is dat hij nog geen overwinning heeft behaald, is hij verheugd over de grote stappen die McLaren heeft gezet richting de top. 'Het is een andere race dan wanneer je vijftiende en zestiende ligt en dat soort dingen. Het was geweldig', zegt hij. 'Ik ben echt blij, ik ben trots op ons team dat we eindelijk die dingen hebben gevonden waardoor we die grote stap konden maken', voegt hij hieraan toe.

De Brit kijkt met trots terug op alles wat hij samen met McLaren heeft bereikt in het afgelopen jaar. Toch blijft hij kritisch over de weg die het team nog moet bewandelen. 'We weten dat er nog veel meer dingen zijn die we moeten doen. Als we eraan blijven werken, kunnen we volgend jaar hopelijk die volgende stap zetten', spreekt hij hoopvol uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws