Norris verwacht moeilijke race: 'Moeten vooral achterom kijken' Formule 1
Formule 1

Norris verwacht moeilijke race: 'Moeten vooral achterom kijken'

Norris verwacht moeilijke race: 'Moeten vooral achterom kijken'

Lando Norris is niet verrast door de poleposition van George Russell tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije. Mercedes had een matige vrijdag op de Hungaroring, maar Norris geeft aan dat de Mercedes nog steeds een snelle auto is. Norris zelf kent tot nu toe een goed weekend en kwalificeerde zich als vierde. De Brit geeft dan ook aan tijdens de race vooral achterom te moeten kijken met een aantal snellere auto's voor hem.

'In sommige opzichten was de prestatie van Russell een verrassing, maar in andere opzichten ook niet', blikt Lando Norris tegenover Motorsport.com terug op de kwalificatie in Hongarije. 'Dit is een circuit waar Mercedes het goed zou moeten doen. Ze hadden vrijdag gewoon een slechte dag, waardoor deze pole misschien nog beter lijkt.'

Volgens de McLaren-coureur heeft Mercedes het hele jaar al een snelle auto, maar is het alsnog een knappe prestatie van Russell. 'Vorige week in Frankrijk waren ze slecht in de kwalificatie. Echter, ze hebben al het hele jaar een ontzettend snelle wagen. Ze zijn er al een paar keer dichtbij geweest. Russell heeft het geweldig gedaan.'

Norris ziet vooral snellere auto's voor hem

De Engelsman geeft aan dat hij vooral achterom moet kijken tijdens de race, omdat er voor hem snellere auto's rijden. 'Hopelijk krijg ik in de race niet veel te doen', blikt Norris vooruit. 'Ik denk niet dat er veel kansen zijn om plaatsen te winnen, aangezien iedereen voor me veel sneller is. Wetende dat Russell vier tienden voor me staat en Lewis Hamilton in dezelfde wagen rijdt, zou ook hij veel sneller moeten zijn. Verder hebben Max Verstappen en Sergio Pérez ook een veel snellere auto, dus het wordt een zware wedstrijd. Maar ik heb Daniel Ricciardo achter me, dus hij zal ervoor vechten. Ik denk dat we een goede kans maken', sluit Norris af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws