Hamilton gelooft in zege Russell; dacht dat 1-2 voor Mercedes mogelijk was Formule 1
Formule 1

Hamilton gelooft in zege Russell; dacht dat 1-2 voor Mercedes mogelijk was

Hamilton gelooft in zege Russell; dacht dat 1-2 voor Mercedes mogelijk was

George Russell zou de Grand Prix van Hongarije moeten winnen, zo vertelt Lewis Hamilton in gesprek met RaceFans. De 24-jarige pakte zaterdag voor de eerste keer in zijn F1-carrière poleposition en tevens de eerste pole voor Mercedes dit seizoen. Hamilton kwam zelf niet verder dan P7 door DRS-problemen.

'Het is een geweldig gevoel wanneer je voor het eerst poleposition pakt', zegt de zevenvoudig wereldkampioen, die zijn felicitaties uitdeelde aan Russell na de kwalificatie. Ook voor Mercedes zelf is Hamilton erg blij: 'We weten niet waar deze snelheid vandaan kwam. Het kwam uit het niets. Dat is zeer positief', stelt de Engelsman.

Hamilton moet starten vanaf P7, maar ziet kansen weggelegd voor zijn teamgenoot om zijn eerste zege te pakken: 'Ik zal doen wat ik kan om hem te helpen. Hij zal wel in staat zijn om te winnen vanaf die positie op deze baan en ik zal proberen om naar voren te komen.' De 37-jarige denkt dat een 1-2 voor Mercedes erin zat zonder DRS-problemen: 'Daarom is het zeker frustrerend om eindelijk, na al de moeilijkheden die we hadden, te vechten voor de eerste rij en 'm niet te pakken. Maar er komen nog andere momenten.'

Mercedes werkte hard aan verbeteringen W13 

Mercedes leek in eerste instantie niet te kunnen vechten voor poleposition, maar het lukte Russell toch. Hamilton zegt dat de wijzigingen aan de afstelling van de W13 hebben geholpen, al kwam dit niet naar voren in de verregende VT3: 'We verrichtten 's nachts veel werk en de jongens in de fabriek reden veel ronden in de simulator. We hadden nog niet het gevoel in VT3, maar in de kwalificatie voelde de auto racy.'

Krijg maar liefst negen keer je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Hongarije wint!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws