Norris ziet vooruitgang bij McLaren: 'Kleine dingen kunnen een verschil maken' Formule 1
Formule 1

Norris ziet vooruitgang bij McLaren: 'Kleine dingen kunnen een verschil maken'

Norris ziet vooruitgang bij McLaren: 'Kleine dingen kunnen een verschil maken'

Lando Norris sloot het raceweekend in Saoedi-Arabië niet af zoals McLaren wellicht gehoopt had. Nadat de coureur een tijdje op podiumkoers lag omdat hij in tegenstelling tot vele anderen niet besloot naar binnen te gaan tijdens de safetycar, werd hij uiteindelijk achtste. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de Brit in Australië op beter hoopt.

Voor de Grand Prix down under is Norris teruggegaan naar de fabriek van McLaren. Daar heeft het team na de twee eerste races van het seizoen wat meer geleerd over de auto en een kleine stap kunnen zetten op dat gebied. ‘We begrijpen een aantal dingen beter nu’, vertelt de coureur aan Formula1.com. Hij en teamgenoot Oscar Piastri reden de race in Jeddah niet met dezelfde setups, waardoor het team daar ook informatie uit kon halen. ‘Oscar en ik gingen verschillende richtingen op met onze setups op zaterdag en zondag’, geeft de Brit aan. ‘We hebben daar nu wat meer over geleerd.’

Ferrari ligt nog te ver voor om de strijd aan te kunnen gaan

De kennis van de vorige twee races kan het team nu meenemen naar de race in Australië, meent Norris. ‘We hebben meer geleerd over waar de auto goed is en waar slecht, dat soort dingen. Dingen die we dit weekend kunnen gebruiken.’ Toch moet de McLaren-coureur ook realistisch blijven. ‘Het is niets dat de wereld zal veranderen’, zegt hij. ‘We zitten in een redelijke positie. Het zit allemaal erg dichtbij elkaar, zo begon het en ik verwacht dat dat het hele seizoen zo blijft.’ Toch zit er nog een vleugje optimisme in. ‘Kleine dingen kunnen een verschil maken en daar werken we nu aan. Er zijn genoeg dingen waar we op moeten blijven letten.’

Hoewel McLaren veel geleerd heeft de afgelopen weken, ziet Norris zijn renstal voorlopig nog niet in de buurt van Ferrari komen, waarbij Red Bull Racing uiteraard nog een eind voor ligt op het team uit Maranello. ‘Ze liggen een grote stap voor’, geeft de Brit aan. De Italianen hoeven dus niet bang te zijn dat McLaren een bedreiging voor ze zal vormen, als ze Norris moeten geloven. ‘In de kwalificatie zitten we dichterbij maar de afstand wordt groter tijdens de race.’ Hij ziet eerder Ferrari de strijd aangaan met Red Bull. ‘Ferrari kan hier competitief zijn. Alles zal bij elkaar in de buurt zitten omdat de rondes hier zo kort zijn.’ Een saaie Grand Prix zal het volgens de McLaren-coureur zeker niet worden. ‘Het wordt spannend. Het is een spannende kwalificatie en we kunnen uitkijken naar een spannende race’, voorspelt Norris voor dit weekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws