Ricciardo verklaart problemen in Jeddah: 'We vonden een aantal inconsistenties' Formule 1
Formule 1

Ricciardo verklaart problemen in Jeddah: 'We vonden een aantal inconsistenties'

Ricciardo verklaart problemen in Jeddah: 'We vonden een aantal inconsistenties'

Na een zeer teleurstellende race in Saoedi-Arabië twee weken geleden, geeft Daniel Ricciardo nu wat duidelijkheid over de problemen waar de wagen van Visa Cash App RB mee kampte. ‘We vonden een aantal inconsistenties’, geeft hij aan in gesprek met Speedcafe.

‘Wanneer het allemaal zo dichtbij elkaar zit, zeker in onze positie, moet je uiteraard echt alles proberen en er gewoon zijn’, vervolgt hij. De man uit Perth begon de meest recente Grand Prix al slecht door een langzame pitstop. Toen hij weer de baan opkwam, reed hij achteraan. Hoewel hij Valtteri Bottas nog in wist te halen, kwam hij daarna vast te zitten in de DRS-trein van Magnussen, waarmee de Deen het hele achterveld afremde om zijn teamgenoot een gratis pitstop te geven.

Ricciardo houdt zelfvertrouwen ondanks kritiek

‘Het maakte het een lang en moeizaam weekend’, geeft Ricciardo toe. ‘Dus voorafgaand aan dit weekend hebben we alles met elkaar doorgenomen.’ Hoewel hij vaag blijft over wat nou precies de problemen waren waar zijn bolide in Jeddah mee te maken kreeg, lijkt hij goede moed te hebben voor zijn thuisrace op zondag. ‘Ik heb veel met het team gesproken en ik heb veel in de sim gezeten na de race in Saoedi-Arabië en voordat ik naar huis vloog.’ De achtvoudig Grand Prix-winnaar heeft na twee tegenvallende races zin om te rijden voor zijn thuispubliek. ‘Ik heb het idee dat we er alles aan gedaan hebben om hier met het beste te komen wat we hebben’, verklaart hij. ‘Ik ben heel erg blij dat we nu maar 24 uur verwijderd zijn van het moment dat we weer in de auto mogen stappen.’

Hoewel Ricciardo het heeft over inconsistenties die nu opgelost zouden moeten zijn, klinkt er ook kritiek op het feit dat het aan de auto zou liggen. Oud-wereldkampioen Alan Jones uitte recent nog kritiek. ‘We kunnen niet elke keer de auto de schuld geven, waar in het verleden nogal naar geneigd werd’, zei hij over zijn landgenoot. Ricciardo reageert nu op die uitspraak. ‘Naast het rijden, wat het belangrijkste deel van onze baan is, is het praten met de media ook een groot onderdeel ervan’, zegt de RB-coureur. ‘Wanneer het goed gaat, spreekt iedereen uiteraard positief en wanneer het niet goed gaat niet. Dat is er nou eenmaal onderdeel van.’ Ondanks de kritiek op zijn resultaten en uitspraken laat Ricciardo zich niet uit het veld slaan. ‘Hoe meer ik weer in de sport zit, hoe meer ik gewoon weet dat ik hier terug ben omdat ik geloof dat ik het kan’, spreekt hij zijn zelfvertrouwen uit. ‘Ik geloof dat ik hier hoor.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws