Ocon blij met management bij Alpine: 'Daarom ben ik altijd zo kalm' Formule 1
Formule 1

Ocon blij met management bij Alpine: 'Daarom ben ik altijd zo kalm'

Ocon blij met management bij Alpine: 'Daarom ben ik altijd zo kalm'

Esteban Ocon is zeer te spreken over het management bij het team van Alpine. De coureur merkt dat er op een gezonde manier druk wordt gezet op de rijders van het team, waardoor de Fransman zich heel erg relaxed voelt binnen de renstal. Zelf probeert Ocon zo hard mogelijk te werken om later in zijn carrière geen spijt te hebben van zijn eigen prestaties.

Ocon zat in 2019 zonder permanent zitje in de Formule 1, maar een jaar later werd hij opgepikt door het team van Renault. De Fransman heeft echter al wat langer connecties met de renstal en hij merkt dat er een hoop is veranderd in de tussentijd. 'De eerste keer dat ik in Enstone kwam was in 2010, dat is twaalf jaar geleden', zegt de Alpine-coureur bij Motorsport.com. 'Het is bizar, maar er is daar echt veel veranderd. Onze samenwerking loopt voor een langere periode, dat voelt goed.'

Szafnauer maakte onder andere de overstap van Aston Martin naar Alpine. Daar werkt hij onder Laurent Rossi, de de CEO van Alpine, en Luca de Meo, de Renault Group Chief. 'Otmar is een geweldige teambaas. Samen met Laurent en Luca is het naar mijn mening een fantastisch team. Ze geven ons op een gezonde manier druk. Hier is passie voor racen, voor autosport. Sinds Laurent, Luca en Otmar bij het team zijn gekomen, voel ik me een stuk relaxter. Daarom ben ik altijd zo kalm.'

Ocon: 'Ik ben elke week in de fabriek'

Alpine wil in de komende jaren de stap naar de top maken. Vorig jaar won het team, dankzij Ocon, de Grand Prix van Hongarije. 'We zijn er nog niet. Daarom zeg ik altijd dat we met beide benen op de grond moet blijven staan. We moeten hard blijven werken en zien waar dat ons naartoe brengt. Ik geloof in wat ik kan. Ik vertrouw op het harde werk dat ik elke dag verzet. Elke week ben ik in de fabriek. Ik wil niet dat ik van bepaalde zaken spijt krijg zodra mijn loopbaan voorbij is', aldus de enkelvoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws