Alonso wil problemen bij Alpine niet vergelijken met die van McLaren-Honda Formule 1
Formule 1

Alonso wil problemen bij Alpine niet vergelijken met die van McLaren-Honda

Alonso wil problemen bij Alpine niet vergelijken met die van McLaren-Honda

Fernando Alonso wil het afgelopen seizoen bij Alpine niet vergelijken met zijn tweede periode bij McLaren. In beide jaren kampte de bolide van de meervoudig racewinnaar met betrouwbaarheidsproblemen. Destijds reed McLaren met een Honda-motor en naast het feit dat deze onbetrouwbaar was, had de krachtbron ook amper performance. Afgelopen seizoen kon Alonso dan ook nog een beetje genieten van de kleine successen.

Alonso liet op 41-jarige leeftijd nog altijd zien dat hij uitstekende prestaties kan leveren in de Formule 1. Toch zat de betrouwbaarheid van de Renault-motor van Alpine nog betere prestaties vaak in de weg. De coureur heeftal eerder te maken gehad met een onbetrouwbare motor, zoals bij McLaren, maar hij het niet met elkaar vergelijken. 'Ons gevoel was dit jaar veel beter zodra we een race finishten', wordt de tweevoudig wereldkampioen geciteerd door Motorsport.com. 'Met McLaren-Honda lagen we altijd buiten de punten, dus dat valt niet te vergelijken.'

Alonso reed in 2007 al voor het team van McLaren, maar na wat akkefietjes met, de toen nog rookie, Lewis Hamilton besloot de Spanjaard alweer te vertrekken bij de renstal. Na wat uitstapjes bij Renault en Ferrari keerde Alonso in 2015 weer terug bij McLaren, maar het werd opnieuw geen gelukkig huwelijk. De man uit Oviedo was vaak niet te spreken over de betrouwbaarheid en de kracht van de motor. Alonso klaagde meermaals over de boordradio en de relatie met Honda verzuurde. De Japanse motorfabrikant kende even later natuurlijk wel succes met Red Bull Racing.

Alonso: 'Dat is op dit niveau niet acceptabel'

Bij Alpine zat het dus opnieuw niet mee voor Alonso. De coureur die aankomend seizoen voor Aston Martin zal uitkomen, kan niet begrijpen waarom het maar fout bleef gaan. 'Er waren ook een aantal uitvalbeurten die niet als DNF telden, zoals het probleem in de Australische kwalificatie. De sprintrace in Oostenrijk startte ik niet eens. Er waren wel negen of tien betrouwbaarheidsproblemen en dat is op dit niveau natuurlijk niet acceptabel', aldus Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws