Vasseur verwacht geen herhaling van China: 'Kunnen rekenen op data van afgelopen seizoenen' Formule 1
Formule 1

Vasseur verwacht geen herhaling van China: 'Kunnen rekenen op data van afgelopen seizoenen'

Vasseur verwacht geen herhaling van China: 'Kunnen rekenen op data van afgelopen seizoenen'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur denkt dat het Italiaanse team dit weekend in Miami, na het teleurstellende weekend in China, een stuk beter voor de dag zal komen. Op het Shanghai International Circuit stond er voor het eerst in 2024 geen coureur van Ferrari op het podium en moest het team, naast Red Bull Racing, ook zijn meerdere erkennen in McLaren.

Charles Leclerc en Carlos Sainz werden respectievelijk als vierde en vijfde afgevlagd tijdens de Grand Prix van China. Dat Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez een maatje te groot waren voor het Ferrari-duo kwam niet als een verrassing, maar dat de SF-24 niet opgewassen was tegen de McLaren-bolide van Lando Norris had het Italiaanse team niet direct verwacht.

In Miami hebben de teams en de coureurs opnieuw een sprintweekend voor de boeg, maar Vasseur gelooft dat het komend weekend desondanks een stuk beter zal gaan voor Ferrari. 'We hebben opnieuw te maken met het sprintformat, waar we het in China een beetje moeilijk mee hadden. Maar dit is een heel ander soort circuit en we kunnen rekenen op de gegevens die we de afgelopen twee seizoenen hebben verzameld', wijst Vasseur in de voorbeschouwing van Ferrari op een belangrijk verschil met de Grand Prix van China, die na een afwezigheid van vier jaar terugkeerde op de kalender.

'We verwachten het beter te doen dan in Shanghai en ik denk ook dat we de potentie hebben om dat te doen, vooral omdat het achter de leider in het kampioenschap zo dicht op elkaar zit', vervolgt Vasseur. 'Het zal opnieuw belangrijk zijn om het beste te halen uit de enige vrije training, vooral om te werken aan de kwalificatie, waarin we het de laatste tijd moeilijker hadden dan zou moeten', aldus de teambaas.

Speciaal weekend

Tot slot heeft Vasseur ook nog een paar mooie woorden over voor de nieuwe partner van Ferrari: HP. 'Dit is een speciaal weekend voor het bedrijf en het team, want het markeert het debuut van onze nieuwe titelsponsor. We zullen allemaal ons uiterste best doen om deze samenwerking zo goed mogelijk te beginnen', besluit de Fransman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws