Marko belooft: 'Red Bull komt tot diep in tweede seizoenshelft met ontwikkelingen' Formule 1
Formule 1

Marko belooft: 'Red Bull komt tot diep in tweede seizoenshelft met ontwikkelingen'

Marko belooft: 'Red Bull komt tot diep in tweede seizoenshelft met ontwikkelingen'

Helmut Marko gelooft dat Red Bull Racing de Grand Prix van Frankrijk hoe dan ook had gewonnen. Charles Leclerc schakelde zichzelf uit, waarna Max Verstappen er met de zege vandoor ging. Ook zonder crash van de Monegask was de zege echter naar de Nederlander gegaan, stelt de Red Bull-adviseur achteraf. Door vroeger te stoppen dan de Italiaanse renstal hadden ze P1 namelijk van Leclerc afgesnoept.

'Van de achterstand, en andere informatie, werd wel duidelijk dat wij baanpositie gewonnen hadden', laat Marko optekenen bij APA. In de openingsfase van de wedstrijd vochten Leclerc en Verstappen het uit om de eerste plek. Op de rechte stukken reed de Red Bull-rijder naar zijn titelconcurrent toe, maar hij kwam niet dichtbij genoeg om een beslissende inhaalpoging te plaatsen. Halverwege die eerste stint trekt Leclerc iets bij hem weg, waarna Red Bull de pitstraat indook.

Een deelverklaring voor het feit dat Red Bull relatief vroeg voor een pitstop ging, is dat Verstappen op het circuit zelf maar niet langs de Ferrari F1-75 kwam. 'Het inhalen was veel, veel lastiger dan we in eerste instantie dachten. Dat hebben we bij Mercedes gezien, bij ons en bij Ferrari.' Alle renstallen hadden hier dus last van. Sainz knokte zich nauwelijks de top vijf in, terwijl George Russell alleen middels een list langs Sergio Pérez wist te komen.

Pérez met tequila op, of slaapgebrek?

Eerder liet Marko zich al uit over de tweede coureur van Red Bull, Pérez. Lang leek het erop dat hij het podium zou bestijgen, maar in de slotfase van de wedstrijd werd hij afgetroefd door Russell. Eerder gaf Marko al grappend aan dat Pérez misschien wat teveel tequila gedronken had. 'Die zat te slapen', zo luidt zijn verdere analyse van het gedrag van zijn coureur. Naar eigen zeggen kreeg hij een totaal verkeerd bericht van de wedstrijdleiding betreffende in welke bocht de virtuele safety car opgeheven zou worden.

Marko kijkt naar Ferrari

Red Bull is na de Grand Prix van Frankrijk flink uitgelopen op Ferrari, dat met Carlos Sainz enkel een vijfde plek veilig wist te stellen. 'De banden hielden het beter dan verwacht. Dat hebben we verkeerd ingeschat', zo kaart de Oostenrijker een verbeterpunt aan. 'Natuurlijk is het ook jammer dat er in zo'n mooi duel steeds fouten worden gemaakt.'

'We zijn niet goed genoeg. Ook in Boedapest willen we weer voorop liggen. Er zijn nog tien races te gaan, en in die races moet je snel en betrouwbaar zijn. We ontwikkelen continu, dat zit in het DNA van Red Bull. Tot diep in de tweede helft van het seizoen komen we met verbeteringen', belooft Marko bij RTL. 'Ook wij moeten op een gegeven moment voor motorwissels gaan, maar voeren deze door op een circuit waarop inhalen makkelijk is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws