FIA komt met verklaring over 'glitch' die Pérez een podiumplek kostte in Frankrijk Formule 1
Formule 1

FIA komt met verklaring over 'glitch' die Pérez een podiumplek kostte in Frankrijk

FIA komt met verklaring over 'glitch' die Pérez een podiumplek kostte in Frankrijk

De FIA heeft toegelicht wat er bij de virtuele safety car-herstart misging bij Sergio Pérez. De Red Bull Racing-coureur kwam later tot gang dan concurrent George Russell, en verloor daarmee een podiumplaats. Het motorsportorgaan zegt nu dat er twee berichten verstuurd zijn naar de coureurs, maar dat alle coureurs dezelfde berichten krijgen. Daarmee impliceert het dat Pérez niet specifiek benadeeld is.

'Een tweede VSC ending-bericht werd verstuurd vanwege een probleem met de hardware', stelt de FIA volgens informatie van Autosport. 'Dat leidde tot een geautomatiseerde wissel naar een back-up-systeem dat precies werkte zoals we willen in zo'n scenario', zo werd het bericht vervolgd. Met andere woorden: er ging dus niets mis vanuit de FIA.

'Dezelfde informatie wordt gelijktijdig aan alle deelnemers verschaft. Het aftellen naar het moment waarop er groen licht getoond wordt op de schermen is altijd willekeurig', wordt geconcludeerd. Pérez en Russell kregen dus hetzelfde bericht, en konden daar beiden op anticiperen. Zodoende lijkt het verlies van de derde plek vooral Pérez zelf te verwijten.

Horner praat met Pérez

Christian Horner zei op Circuit Paul Ricard dat Red Bull niet zozeer boos is over het feit dat die derde plek niet behaald werd, maar dat het vooral op zoek is naar uitleg. 'Ik heb het er net met Pérez over gehad. Hij wil vooral begrijpen wat er misgegaan is, want het leek erop dat er een fout ontstond bij het systeem', aldus de teambaas.

Eerder gaf ook Helmut Marko zijn mening al over het incident in de slotfase van de Grand Prix van Frankrijk. Volgens de Red Bull-adviseur had Pérez misschien wat te veel tequila gedronken in de nacht voor de race. Vervolgens suggereerde de Oostenrijker dat Pérez aan het slapen was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws