Sainz blij voor Norris: 'Moeten accepteren dat je geluk nodig hebt als je niet in de beste auto zit' Formule 1
Formule 1

Sainz blij voor Norris: 'Moeten accepteren dat je geluk nodig hebt als je niet in de beste auto zit'

Sainz blij voor Norris: 'Moeten accepteren dat je geluk nodig hebt als je niet in de beste auto zit'

Carlos Sainz is blij voor goede vriend Lando Norris dat hij met 'een beetje geluk' de Grand Prix van Miami heeft gewonnen. Na vijf jaar in de Formule 1 is het Norris eindelijk gelukt om een race te winnen nadat hij kon profiteren van de safetycar. Sainz vindt dat Norris het echt verdient en dat iedereen dan ook blij was voor de jonge Brit.

Norris won op zondag in Miami de race en dus kon hij eindelijk gedag zeggen tegen het akelige record dat hij op zijn naam had staan van de meeste podiums zonder overwinningen. Norris reed een tijdje op P4 toen de belangrijkste concurrenten begonnen met hun eerste en enige pitstops, die ze maakten voordat de safetycar werd ingezet vanwege de crash tussen Kevin Magnussen en Logan Sargeant. De McLaren-coureur had zo een 'gratis' stop. Het hielp ook dat Max Verstappen schade had aan de vloer en dat de RB20 totaal niet leek te gaan op de harde band.

Sainz baalde ervan dat hij niet kon profiteren van de safetycar, naar zijn idee had hij de race kunnen winnen als hij een ronde later naar binnen was gegaan. 'Ik denk dat geluk degenen die het verdienen opzoekt', stelt Sainz tegenover Autosport. 'Lando is een van die jongens die dit weekend een beetje geluk verdiende om zijn eerste race te winnen. Onderling weten we het verdient om races te winnen en wie op het niveau rijdt om races te winnen. We weten allemaal dat Lando heeft gevochten om races te winnen. En als hij dan eindelijk wint, dan zijn we blij voor hem.'

Sainz steekt loftrompet voor oud-teamgenoot

Sainz en Norris deelden in 2019 en 2020 de McLaren-garage, voordat Sainz naar Ferrari vertrok. Hij kon toen al merken dat Norris het in zich had om races te winnen. 'In de F1 is er gewoon die geluksfactor die Lando kreeg en een race won. Maar hij rijdt al vele, vele races als een racewinnaar. En hij verdient gewoon die overwinning. Geluk of geen geluk, doet er niet toe', stelt de Spanjaard. 'Hij is een racewinnaar. En het was hoog tijd dat het voor hem kwam. En mensen moeten gewoon accepteren dat als je niet de beste auto hebt, je soms een beetje geluk nodig hebt.'

Verstappen lijkt het seizoen opnieuw te gaan domineren nadat hij al vier zeges op zijn naam heeft kunnen zetten. In Australië won hij niet vanwege een defecte remklauw, en in Miami ging het mis nadat hij over een kerb reed en de vloer beschadigde, en ook de pace op de harde band niet al te goed bleek te zijn. Norris gaf tijdens de persconferentie toe dat het moeilijk was geweest om te winnen als er geen safetycar op de baan kwam. 'Dan had ik twee Ferrari's, een Red Bull en Oscar in moeten halen', aldus Norris. Over een week zet het seizoen zich voort in Imola, waarmee de Formule 1 het Europese seizoen aftrapt.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws