Pérez baalt: 'Mijn banden waren zelfs voor de start er al slecht aan toe' Formule 1
Formule 1

Pérez baalt: 'Mijn banden waren zelfs voor de start er al slecht aan toe'

Pérez baalt: 'Mijn banden waren zelfs voor de start er al slecht aan toe'

Waar Max Verstappen de rest op grote achterstand wist te zetten in de sprintrace in Austin, kwam Sergio Pérez niet verder dan een zevende plek. Volgens de Mexicaan was dat te wijten aan zijn banden, die zelfs voor de start van de sprintrace er al niet al te best aan toe zouden zijn geweest.

Pérez mocht als zevende beginnen aan de race, en wist uiteindelijk twee plekjes winst te boeken. Eentje was te danken aan het terugvallen van Oscar Piastri, en de andere positie won Pérez ten opzichte van Carlos Sainz, die het in de tweede helft van de race steeds lastiger kreeg op de zachte banden. Zelf had Pérez ook op meer gehoopt. 'Daar leek het in het begin wel op. Als je begint waar ik start, beschadig je de banden waarschijnlijk al te veel in het begin', zo legt de 33-jarige uit dat hij niet verder wist op te stomen.

Ook in de tweede helft van de race kwam Pérez nog meer dan een seconde per ronde tekort op Verstappen. 'Ik heb de banden wat te veel gebruikt. Mijn banden verkeerden al voor de start in best slechte staat', vertelt Pérez aan F1TV. Dat was te wijten aan de moeilijkheden van Pérez in de kwalificatiesessies, waardoor hij meerdere bandensetjes moest inzetten om te overleven.

Toch houdt de Mexicaan goede hoop op een betere zondag. 'We hebben wel veel geleerd voor zondag. De condities zullen op zondag vergelijkbaar zijn, dus hopelijk kunnen we dit dan gebruiken.' Pérez moet dan vanaf de negende plek komen, maar krijgt wel 56 ronden de tijd om de achterstand goed te maken. 'Ik denk dat het podium mogelijk moet zijn als we al vroeg progressie kunnen boeken. Dan zou het goed uit moeten zien.'

Pérez baalt van bandenslijtage

In gesprek met Viaplay gaf Pérez ook te kennen dat zijn bandenslijtage een probleem vormde. 'De degradatie van de banden lag wat hoger dan ik vandaag gewild had, dus dat is iets waar we over moeten nadenken en wat aan moeten doen voor de zondag. Ik denk wel dat we meer dan voldoende data hebben om de analyseren. Er zijn wat dingen die we doen, die ons waarschijnlijk benadelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws