Pérez bladert door zijn excuusboekje: 'Onze baanpositie was niet goed' Formule 1
Formule 1

Pérez bladert door zijn excuusboekje: 'Onze baanpositie was niet goed'

Pérez bladert door zijn excuusboekje: 'Onze baanpositie was niet goed'

Sergio Pérez heeft voor de derde keer op rij Q3 niet gehaald. Nadat de Mexicaan zichzelf al in Q1 uitschakelde in Monaco, kwam hij in Spanje niet verder dan een elfde plek, en vandaag bleef hij in een regenachtig Montreal op een twaalfde positie steken. De Mexicaan wordt dus opnieuw gedwongen tot een inhaalrace in een vermoedelijk droger Canada.

De Mexicaan werd een van de vijf slachtoffers van een verraderlijk tweede kwalificatiedeel, waarin de coureurs constant wisselden tussen intermediates en droogweerbanden. Pérez wisselde op nagenoeg hetzelfde moment als Max Verstappen naar de slicks, maar terwijl Verstappen zijn snelste rondetijden nog bleef verbeteren, vertrouwde Pérez het niet. De Mexicaan wisselde weer terug naar de regenbanden, terwijl Lewis Hamilton op hetzelfde moment op de droogweerbanden overstapte.

Pérez houdt er voor de microfoon van Sky Sports F1 en F1TV zo zijn eigen lezing op na. 'Toen we naar de droogweerbanden gingen, was onze baanpositie niet zo goed, met de Alfa Romeo net voor ons', aldus de 33-jarige. 'We waren waarschijnlijk een half rondje te laat, en daardoor konden we de banden niet op temperatuur krijgen. Op het moment dat we naar de slicks gingen, begon het harder te regenen, en toen we de temperatuur eindelijk in de banden wisten te krijgen, begon het nog harder te regenen. Het was een beetje een loterij.'

Pérez mag aan nieuwe inhaalrace beginnen

Volgens Pérez zit het allemaal niet mee. 'Ik denk zeker dat we veel hoger hadden kunnen staan, zeker in de top drie. We gaan morgen proberen om ons een weg naar voren te banen, om zo een sterk resultaat te pakken.' Voor Pérez is het al de vierde keer dit seizoen dat hij buiten de top tien moet starten, en inmiddels ziet hij Fernando Alonso, die als derde start, naderen in het kampioenschap. De Spanjaard staat nog op achttien punten achterstand.

Verstappen de torenhoge favoriet voor de zege van GP Canada! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws