Onverzadigbare Verstappen maant Red Bull tot actie na Azerbeidzjan Max Verstappen
Max Verstappen

Onverzadigbare Verstappen maant Red Bull tot actie na Azerbeidzjan

Onverzadigbare Verstappen maant Red Bull tot actie na Azerbeidzjan

Max Verstappen heeft een prima weekend achter de rug, maar maant Red Bull Racing tot actie. Hoewel hij op zondag 25 punten binnensleepte, en daarmee min of meer maximaliseerde, weet hij dat er voor de rest van het seizoen werk aan de winkel is. Tijdens de kwalificatie loopt het tot op heden namelijk lang niet altijd op rolletjes, met Ferrari's Charles Leclerc die er in 2022 veelvuldig met poleposition vandoor gegaan is. Daar moet verandering in komen.

'Op zaterdagen zijn we dit seizoen niet zo snel als Ferrari, om wat voor reden dan ook', stelt Verstappen na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Ook in Baku ging het weer mis. Leclerc wist op ongeveer drie tienden van Verstappen de eerste startrij te veroveren, terwijl ook teamgenoot Sergio Pérez sneller was gedurende de kwalificatie. 'Het is duidelijk dat ik dan een betere auto nodig heb, ook omdat ik nog niet het juiste gevoel heb in de bolide.'

Verstappen: 'Op zaterdag valt de meeste progressie te boeken'

'Op zondagen voelt het over het algemeen beter aan', voegt hij daaraan toe. Gedurende de wedstrijden ligt zijn snelheid eigenlijk altijd hoger dan die van collega Pérez, en vaak ook hoger dan die van concurrent Leclerc. Desalniettemin moet Red Bull actie ondernemen: 'Op zaterdag valt de meeste progressie te boeken nog.' Tijdens de kwalificatie loopt Red Bull te vaak achter de feiten aan, met doorgaans een gat van enkele tienden naar zijn Monegaskische titelconcurrent.

Wel begrijpt de enkelvoudig wereldkampioen dat het tijd kost om het materiaal op niveau te krijgen. In het vorige reglementaire tijdperk kostte het hem immers jaren om de Red Bull zo afgesteld te krijgen dat hij in staat was het wereldkampioenschap op zijn naam te zetten. 'Het is ook nog een nieuwe auto, dus het is logisch dat we er nog aan moeten sleutelen voordat hij naar wens is', concludeert hij. Wel verwacht hij dat zijn team progressie blijft boeken zodat binnenkort ook de polepositions naar hem gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws