Pérez mag startpositie gedag zeggen na ontvangen gridstraf voor ophouden van Hülkenberg Formule 1
Formule 1

Pérez mag startpositie gedag zeggen na ontvangen gridstraf voor ophouden van Hülkenberg

Pérez mag startpositie gedag zeggen na ontvangen gridstraf voor ophouden van Hülkenberg

Sergio Pérez moet zondag vanaf P6 starten nadat hij een gridstraf kreeg van drie plekken voor het ophouden van Nico Hülkenberg. De Mexicaan reed de Duitser tijdens Q1 in de weg en de stewards hebben dus besloten dat hij daarvoor moet boeten met een gridstaf. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner had verwacht dat het wel goed zou gaan.

Het was tijdens Q1 behoorlijk druk op de baan en dat ondervonden Pérez en Hülkenberg ook. De Haas-coureur zat echter net in zijn snelle ronde toen Pérez voor hem zat en hem dus in de wegreed in de laatste bochtensectie richting de finish. De Duitser liet weten dat het niet ideaal was dat de Red Bull-coureur daar zat. 'In mijn eerste run werd ik opgehouden door Pérez, en dat was niet ideaal', gaf Hülkenberg aan bij Sky Sports.

'Toen had ik geen goede tweede ronde. De ronde zag er eerst goed uit, maar toen had ik een incident in bocht zeven en kon ik niet op tijd herstellen.' Pérez zei na afloop niets over het incident, hij was juist blij met zijn derde startplek voor de Grand Prix van Australië. De Mexicaan mag nu dus op P6 starten, wat betekent dat Lando Norris opschuift naar P3 en Charles Leclerc mag starten vanaf P4. Max Verstappen vangt de race aan vanaf poleposition.

Kansen op één-twee worden kleiner

De Mexicaan gaf na afloop van de kwalificatie aan dat het team weer gaat voor een één-twee op zondag, maar die kansen worden nu aanzienlijk kleiner als hij vanaf P6 moet komen. Echter heeft de race in Melbourne vaker voor verrassingen gezorgd en kan Pérez gebruikmaken van onverwachte gebeurtenissen als een safetycar, rode vlaggen en herstarts. De Red Bull-coureur heeft dus een kleine inhaalrace voor de boeg als hij P2 wil pakken.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws