Vogel lijkt visie Vasseur niet te delen, Ferrari-teambaas duikt weg tijdens interview Formule 1
Formule 1

Vogel lijkt visie Vasseur niet te delen, Ferrari-teambaas duikt weg tijdens interview

Vogel lijkt visie Vasseur niet te delen, Ferrari-teambaas duikt weg tijdens interview

Fréderic Vasseur is tevreden met het tempo dat Ferrari in de kwalificatie, maar eigenlijk al het hele weekend in Australië heeft laten zien. Volgens de Ferrari-teambaas had er echter nog wel iets meer ingezeten, vooral voor Charles Leclerc. Daar leek een vogel het echter niet mee eens te zijn. Toen de Fransman over de nummer vijf van de kwalificatie kwam te spreken, moest Vasseur wegduiken voor het beestje.

Geen poleposition voor Ferrari op het Albert Park Circuit en daar gingen veel mensen, zeker na vrijdag, wel vanuit. Toch wil Vasseur niet van een teleurstelling spreken en de teambaas heeft vooral veel ontzag voor de prestatie van Sainz die, achter de ongenaakbare Max Verstappen, de tweede tijd reed en zondag naast de Nederlander op de eerste startrij plaats mag nemen.

'Natuurlijk is het geweldig als je je bedenkt dat hij twee weken geleden nog in het ziekenhuis lag', wijst Vasseur voor de camera van F1TV op de operatie die Sainz in Saoedi-Arabië moest ondergaan. 'Hij heeft het geweldig gedaan, maar na de eerste sessie was hij eerlijk gezegd alleen nog maar bezig met de auto en niet meer over de operatie en zijn maag. We waren het verhaal rondom hem eigenlijk alweer een beetje vergeten', is Vasseur goudeerlijk. 'Ik maakte me ook geen zorgen voor dit weekend, maar ik kan me voorstellen dat het misschien voor hem anders was toen hij net uit de auto stapte', lacht de Fransman.

Vogel valt Vasseur aan

Over de prestatie van Sainz kan Vasseur niet anders dan tevreden zijn. Maar hoe goed zijn hij en Ferrari in de race? 'Dat is moeilijk te zeggen, het komt altijd op een paar tienden aan', weet de Ferrari-teambaas. 'De ene ronde kan je de held zijn en de volgende de schlemiel. We moeten voorzichtig zijn met het trekken van een conclusie. Vrijdag waren we ook vooral bezig met het verbeteren van de auto en niet met het speculeren wat er in de kwalificatie en race kan gebeuren. Dat is niet de juiste benadering', vindt Vasseur.

Vasseur is over het algemeen tevreden is, maar had er nog meer ingezeten? 'Ja, altijd', zegt hij resoluut. 'De laatste ronde van Carlos (Sainz, red.) was goed, op een klein foutje na. Er had dus mogelijk wel iets meer in gezeten, hetzelfde geldt voor Charles (Leclerc, red.). Nu richten we ons op de race, vrijdag zagen de longruns er goed uit. Bandemanagement gaat belangrijk zijn, maar de consistentie die we hebben getoond is bemoedigend', zegt Vasseur, alvorens hij dieper ingaat op de kwalificatie van Leclerc ingaat.

'Hij zat contant op de limiet', begint de Fransman, waarna hij afgeleid wordt door een vogel. 'Ja, we zitten er het hele weekend goed bij, maar we moeten aan de banden denken', is Vasseur ineens helemaal kwijt waar hij het over had, terwijl hij de beweging van de vogel goed in de gaten houdt. Vasseur probeerde zijn verhaal nogmaals op te pakken, maar de vogel wilde er niets van weten en vloog op de Ferrari-teambaas af, die vervolgens vlug wegdook. Hierna liet de interviewster Vasseur maar gaan.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws