Pérez moet beseffen dat hij 'een Barrichello is, en geen Schumacher' Formule 1
Formule 1

Pérez moet beseffen dat hij 'een Barrichello is, en geen Schumacher'

Pérez moet beseffen dat hij 'een Barrichello is, en geen Schumacher'

David Croft denkt dat Sergio Pérez moet accepteren dat hij de Rubens Barrichello is in het de line-up met Michael Schumacher om in Ferrari-termen de huidige stand van zaken bij Red Bull Racing uit te leggen. De Brit is van mening dat Pérez moet accepteren dat hij altijd tweede viool zal spelen zolang hij Max Verstappen als teamgenoot heeft.

Na een sterk begin van het seizoen implodeerde de hoop van de Mexicaan. In Miami kreeg Pérez flink om de oren van Verstappen, en vervolgens wist de 33-jarige vijf keer achter elkaar niet in Q3 terecht te komen. Hij heeft een aantal keren een inhaalrace moeten rijden, terwijl dat in de RB19 eigenlijk niet nodig is. Ondertussen wint Verstappen alles wat er te winnen valt, en is het gat tussen de twee teamgenoten inmiddels al 125 punten. 'Pérez moet accepteren dat hij de tweede viool is', verklaarde Helmut Marko. En daar sluit Croft zich bij aan. 'Ik ben het meestal niet eens met Helmut, maar in dit geval wel', zegt Croft bij Sky Sports.

'Hij dacht dat hij het wereldkampioenschap kon winnen, en in Miami was hij zes punten verwijderd van Max en begon hij op pole position, en ik denk dat dat hem een beetje brak. Toen de volgende keer in Monaco waar hij crashte in Q1, brak dat Checo absoluut', vervolgt de Brit. 'Hij moet gewoon beseffen dat hij een Rubens is, en geen Michael Schumacher. Ik denk dat als hij na de zomerstop terugkeert en blij is om te accepteren dat hij tweede viool speelt achter Max, blij is om te accepteren dat Red Bull hem nodig heeft om tweede te zijn, blij is om te accepteren dat dat een goede plek is en beter dan 18 andere coureurs op de grid, dan zal Checo het absoluut goed doen.'

Chandhok duidelijk: 'Hij moet accepteren dat hij tegenover één van de grootsten staat'

Ook Sky Sports-collega Chandhok ziet de vergelijking van Barrichello en Schumacher. 'Het is als de situatie die ze hadden bij Ferrari met Michael en Eddie en Rubens. Rubens kwam in 2000 bij Ferrari in de verwachting dat hij naast Michael zou staan en een gelijke zou zijn en tegen Michael zou kunnen strijden, en besefte al snel dat dat niet het geval zou zijn en bracht eigenlijk vijf jaar door in grote frustratie', legt de voormalig Formule 1-coureur uit. 'Dus ik denk dat op een bepaald moment, en ik ben het eens met Crofty, in Checo's situatie moet hij accepteren dat hij tegenover een van de grootsten staat, een van de natuurlijk meest getalenteerde coureurs ooit in een Formule 1-auto', zegt Chandhok.

'Hij moet als tweede eindigen achter zijn teamgenoot als zijn teamgenoot de race heeft gewonnen, of af en toe zijn kans grijpen en hem verslaan en we weten dat hij dat kan', voegt Croft eraan toe. 'Maar hij moet gewoon beseffen dat hij een Rubens is. Hij is geen Eddie Irvine. Hij is geen Michael Schumacher.' Daarbij gaat Pérez zijn populariteit ook niet helpen. 'Checo helpt veel blikjes Red Bull te verkopen. Hij brengt veel sponsorinkomsten naar het team, wat zelfs in deze tijden van kostenbeheersing belangrijk is. Maar dat gaat hem niet redden als zijn resultaten niet voldoen aan wat Red Bull wil.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws