Horner tevreden met Ricciardo: 'Hij heeft zichzelf heel goed gepresenteerd' Formule 1
Formule 1

Horner tevreden met Ricciardo: 'Hij heeft zichzelf heel goed gepresenteerd'

Horner tevreden met Ricciardo: 'Hij heeft zichzelf heel goed gepresenteerd'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is erg tevreden over de terugkeer van Daniel Ricciardo. De Australiër heeft aan alle verwachtingen voldaan, aldus de Brit. Ricciardo is vanaf de Grand Prix van Hongarije weer echt een Formule 1-coureur en heeft zijn competitieve kant weer hervonden. In de twee races voorafgaand aan de zomerstop heeft de 34-jarige indruk kunnen maken.

In zijn twee races voor de zomerstop heeft de 34-jarige Australiër laten zien dat hij zijn competitieve kant heeft hervonden, door teamgenoot Yuki Tsunoda te verslaan in de kwalificatie in Hongarije en in de sprint shootout in Spa. Een geschrapt rondetijd vanwege track limits in de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix kostte hem een kans om Q2 te bereiken. Hij maakte ook indruk op het team door in Hongarije terug te rijden naar de 13e plaats nadat hij naar achteren was gezakt door een startincident. Maar hij kon die comeback niet herhalen in België, aangezien het team geen manier kon vinden om hem uit het verkeer te krijgen. Ondertussen pakte Tsunoda een waardevol punt voor het geplaagde Faenza-team door als 10e te eindigen.

'Ik denk dat hij het heeft gehaald. Na te hebben gezien wat hij deed in de bandentest op Silverstone, denk ik dat de verwachtingen daarna zijn veranderd en dat hij aan alle verwachtingen heeft voldaan', vertelt Horner in gesprek met Autosport. 'Wat hij naar AlphaTauri heeft gebracht, is een enorme hoeveelheid ervaring en mogelijk ook wat richting, uiteraard met de ervaring die hij meebrengt als Grand Prix-winnaar. Hij heeft zichzelf echt heel goed gepresenteerd', denkt de 49-jarige. Ricciardo maakte in Spa opnieuw kans op punten, maar daar had de Australiër niet het gevoel dat hij het maximale uit de auto kon halen. Daarnaast zat hij veel vast in verkeer.

Egginton en Tost ook tevreden: 'Laat zien dat we vooruitgang boeken'

AlphaTauri is ook tevreden met de prestaties van Ricciardo, al kende hij een moeilijk weekend in België. 'Het was moeilijker voor Daniel, omdat hij een groot deel van de race in het verkeer heeft gezeten', legt technisch directeur Jody Egginton uit. 'We konden hem niet in vrije lucht krijgen om een sterke reeks rondes neer te zetten, zoals hij in Hongarije effectief kon doen. Het was jammer. Maar zijn sterke prestatie in de sprintrace laat zien dat we vooruitgang boeken', sluit Egginton af.

Daar kan teambaas Franz Tost zich ook in vinden. 'We missen nog steeds wat grip op de auto, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer Daniel meer vertrouwd raakt met de auto en de banden, hij echt goed werk zal leveren', denkt de Oostenrijker. Na de zomerstop kan Ricciardo echt wennen aan de auto. Het Formule 1-seizoen zet zich voort in Zandvoort in het laatste weekend van augustus. AlphaTauri hoopt nog wat updates mee te nemen voor de tweede seizoenshelft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws