Pérez overweegt te stoppen als F1-kalender verder uitbreidt: 'Geen tijd voor familie' Formule 1
Formule 1

Pérez overweegt te stoppen als F1-kalender verder uitbreidt: 'Geen tijd voor familie'

Pérez overweegt te stoppen als F1-kalender verder uitbreidt: 'Geen tijd voor familie'

Sergio Pérez hoopt dat de Formule 1-kalender niet nog voller zal raken in de aankomende seizoenen. Dit jaar verrijdt de koningsklasse van de autosport een recordaantal van 23 races. Doordat de interesse in de Formule 1 vanuit de hele wereld groeit, zijn ook steeds meer landen geïnteresseerd in het organiseren van een Grand Prix. Pérez vindt de interesse mooi, maar hij wil niet dat het ten koste gaat van de tijd met zijn gezin.

De afgelopen jaren zijn meerdere Grands Prix aan de Formule 1-kalender toegevoegd. Zo heeft Zandvoort weer een plekje gekregen in de sport en zal de Formule 1 de komende jaren ook races in Saoedi-Arabië, Miami en Las Vegas verrijden. De FIA en de FOM hebben bepaald dat het maximum aantal races op 25 staat en daar komt de Formule 1 nu in de buurt. De toenemende interesse is mooi, maar enkele coureurs trekken wel al aan de noodrem.

'Het is fantastisch om te zien dat de Formule 1 zich kan blijven doorontwikkelen en blijft groeien', zegt Pérez in een interview met The Athletic. 'Mensen van over de hele wereld herkennen je. Toch is een teveel aan races niet goed. Voor mij dan tenminste.' De Formule 1 lijkt dan ook enkele klassieke circuits van de kalender te halen. Zo staat de positie van de Grand Prix van Frankrijk onder druk en lijkt ook Spa-Francorchamps geen zekerheid meer op de kalender.

Pérez overweegt drastische maatregel

Pérez staat bekend als een echte familieman. De coureur heeft twee kinderen en de hoeveelheid races tast zijn privéleven aan. 'We zijn nu continu hard aan het werk, omdat er zoveel races zijn. We hebben gewoon geen tijd om bij onze families te zijn. Ik heb zelf bijvoorbeeld twee kinderen. Als de Formule 1-kalender zich steeds maar blijft uitbreiden, dan stop ik misschien wel met racen', aldus de Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws