Simulatorcoureurs Red Bull zien lastige RB18: 'Verstappen en Pérez nog zoekende' Formule 1
Formule 1

Simulatorcoureurs Red Bull zien lastige RB18: 'Verstappen en Pérez nog zoekende'

Simulatorcoureurs Red Bull zien lastige RB18: 'Verstappen en Pérez nog zoekende'

De simulatorcoureurs van Red Bull Racing hebben dit jaar hun handen vol aan de RB18. Jake Dennis, die doorgaans uitkomt in de Formule E, en Sebastian Buemi, voormalig Formule 1-coureur, staan tijdens Grand Prix-weekenden klaar als race support. Zij merken nu dat het heel erg lastig is om de afstelling van de nieuwe Red Bull-bolide helemaal perfect te krijgen.

Tijdens raceweekenden verzamelen Dennis en Buemi in de simulator data voor de Oostenrijkse renstal. Dit gebeurt doorgaans op locatie en de twee rijders zijn momenteel druk aan de slag voor Red Bull. 'Ik heb dit seizoen al twee keer support verleend aan Red Bull', zegt Dennis tegenover Motorsport.com. De simulatorcoureurs waren niet aanwezig tijdens de Grand Prix van Australië vanwege de Formule E-race in Rome. 'Ik ben komend weekend weer aanwezig in Imola.'

Vorig jaar was het simulatorwerk voor Dennis en Buemi nog enigszins simpel. De auto was vrijwel compleet en de bolide had veel snelheid. Nu hebben de simulatorcoureurs hun handen vol aan de RB18. 'Er moet nog veel aan de nieuwe wagen ontwikkeld worden en er is veel gaande op dit moment. Nu zijn Verstappen en Pérez soms nog zoekende als de auto nog niet op punt staat. Dan moeten wij ook veel werk in de simulator verrichten. Sebastian en ik doen ons best om de auto zo snel mogelijk te maken.'

Dennis: 'Pandemie maakte simulatorwerk moeilijk'

Dennis is al sinds 2018 werkzaam voor de Oostenrijkse renstal. De coronajaren hebben heel veel invloed gehad op zijn werkzaamheden binnen Red Bull. 'Ik heb vorig jaar misschien vijf of zes dagen in de simulator gezeten. Ik heb dus niet echt een rol gespeeld in het kampioenschap van Verstappen. Voor Sebastian was dat ook zo, dus Red Bull moest het doen met de coureurs die ze hadden. Verstappen heeft het dat jaar echt fantastisch gedaan door het kampioenschap te winnen', aldus Dennis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws