Pérez eist meer: 'Voor mezelf en Red Bull elk weekend op het podium staan' Formule 1
Formule 1

Pérez eist meer: 'Voor mezelf en Red Bull elk weekend op het podium staan'

Pérez eist meer: 'Voor mezelf en Red Bull elk weekend op het podium staan'

Sergio Pérez hoopt tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna zijn prestaties van de afgelopen weken voort te zetten. De coureur van Red Bull Racing is goed aan het seizoen begonnen met een poleposition in Saoedi-Arabië en een podiumfinish in Australië. Pérez verwacht nu van zichzelf dat hij elk weekend op het podium zal eindigen.

Ondanks de podiumfinish van de Mexicaan in Melbourne was het team van Red Bull niet geheel tevreden. Max Verstappen viel tijdens de race namelijk opnieuw uit met betrouwbaarheidsproblemen. 'Voor het team waren het een paar lastige dagen in Australië', merkt Pérez op in een persbericht van Red Bull. 'Maar ik heb weer een consistent raceweekend laten zien na mijn poleposition en vierde plek in Jeddah. Ik kijk ernaar uit om weer in de auto te stappen dit weekend.'

De goede start smaakt naar meer voor de tweevoudig racewinnaar. De coureur verlangt van zichzelf dat hij ieder weekend op de toppen van zijn kunnen presteert. 'Ik ben heel erg blij met mijn prestaties tot nu toe. Mijn eerste podium van het seizoen in Melbourne is een stap in de goede richting, maar daar houdt het harde werk niet op. Ik wil en ik moet elk weekend op het podium staan. Voor mezelf en voor het team.'

Pérez wil verbeteren in Imola

Aankomend weekend worden de coureurs en teams onderworpen aan het sprintraceformat. De rijders kunnen dit jaar meer punten scoren tijdens de sprintrace. 'We gaan zoveel mogelijk punten proberen te pakken en dat begint allemaal bij een goede kwalificatie op vrijdag. Het lijkt er wel op alsof het gaat regenen', merkt de Red Bull-coureur op. 'Ik moet laten zien dat ik heb geleerd van mijn prestaties van vorig seizoen toen het ook regende op Imola', aldus Pérez.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws