Perez teleurgesteld in zichzelf: 'Het had iedere kant op kunnen vallen' Formule 1
Formule 1

Perez teleurgesteld in zichzelf: 'Het had iedere kant op kunnen vallen'

Perez teleurgesteld in zichzelf: 'Het had iedere kant op kunnen vallen'

Sergio Perez kan niet terugkijken op een sterke Grand Prix van Rusland. De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen wist niet verder te komen dan een negende positie. Waar zijn teamgenoot zeer sterk presteerde, kwam Perez weg als schlemiel in het veld. De Mexicaan bestempelt het vooral als ongeluk.

Het zat het gehele weekend al niet mee voor Perez. Op de zaterdag wist hij zich slechts als achtste te kwalificeren, achter de Aston Martin van Lance Stroll. Uiteindelijk wist Verstappen beide coureurs in te halen en van de twintigste plek tot de tweede positie te repareren. Voor Perez leek het niet te lukken, hij had zicht op een podiumplek. De regen gooide echter roet in het eten.

'Overduidelijk was dit heel teleurstellend', opent Perez tegenover de officiële website van de Formule 1. 'Het had eigenlijk iedere kant op kunnen vallen. Als het wat minder had geregend, hadden de mensen op de intermediates weer heel veel last gehad. Uiteindelijk regende het wat meer, dat zorgde ervoor dat degenen die waren gestopt het voordeel hadden', gaat Perez verder.

Positie van Perez was cruciaal

De positie van de Mexicaan bleek cruciaal. Perez was te ver in zijn rondje om daadwerkelijk te profiteren van een goede pitstop voor regenbanden. 'We wisten gewoonweg te laat dat het harder zou gaan regenen. We hadden een podiumplek in handen, dus we wisten niet wat we moesten doen', vertelt de coureur over zijn race.

Uiteindelijk zou de teamgenoot van Verstappen twee ronden later dan de Nederlander de pits in gaan. Het zorgde ervoor dat hij op P9 moest aansluiten achter Kimi Räikkönen, die met wat geluk wel vroeg genoeg overstapte op de inters. Geruchten over een te langzame stop gaan er bij Perez in ieder geval niet in.

Fout lag niet bij Red Bull

'We zullen gewoon moeten kijken waar het fout ging. Het lag in ieder geval niet aan de jongens, zij zijn altijd al snel geweest met de pitstops. Het resultaat is voor mezelf gewoon teleurstellend. Ik kijk in ieder geval uit naar volgend weekend, de pace zat er namelijk wel goed in', sluit Perez af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws