Brawn geniet van dominante Verstappen: 'Als kijker voel je een bepaald soort magie' Formule 1
Formule 1

Brawn geniet van dominante Verstappen: 'Als kijker voel je een bepaald soort magie'

Brawn geniet van dominante Verstappen: 'Als kijker voel je een bepaald soort magie'

Ross Brawn is onder de indruk van Max Verstappen en de voormalig technisch directeur van Ferrari vergelijkt de Red Bull Racing-coureur met Michael Schumacher. Verstappen kent dit jaar een dominant seizoen en is dus op weg naar zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. Brawn kan genieten van de manier waarop de Nederlander rijdt en hij ziet dat Verstappen momenteel de te kloppen man is in de Formule 1.

Verstappen heeft dit seizoen al elf overwinning op zijn naam weten te schrijven en is daarmee op jacht naar een belangrijk Formule 1-record. Brawn ziet dat de regerend wereldkampioen een magisch seizoen doormaakt. 'De dominantie die hij liet zien op Spa deed me denken aan Michael Schumacher in zijn beste dagen', zegt de Brit bij F1-Insider. 'Als je een perfecte auto hebt en een coureur als Michael of Max, dan lijken ze wel van een andere planeet te komen. Als kijker voel je dan een bepaald soort magie.'

De Grand Prix van België liet zien dat er dit seizoen geen maat staat op Verstappen. Brawn had graag een spannendere titelstrijd gezien, maar hij kan ook genieten van de dominantie van de Nederlander. 'Je moet niet vergeten dat deze coureurs allemaal teamgenoten hebben die niet het verschil kunnen maken op die manier. Natuurlijk willen we een spannend gevecht met meerdere coureurs, maar willen we stiekem niet allemaal ook de kunstenaars aan het werk zien die met kop en schouders boven de rest uitsteken?'

Brawn: 'Kijken of Verstappen het maximale uit een weekend haalt als de auto niet goed is'

De titel lijkt Verstappen niet meer te kunnen ontgaan dit seizoen, aangezien de Red Bull-coureur aankomend weekend mogelijk al feest mag vieren. Met de huidige verhoudingen in de Formule 1 zal de Nederlander ook de komende jaren de favoriet voor de titel zijn. 'Max is zonder twijfel de maatstaf. Datzelfde gold voor Michael. Het is nu de vraag of Max ook het maximale uit een raceweekend kan halen als de auto niet zo goed is. Hij is echter nog steeds heel jong en hij heeft al laten zien dat hij de juiste stappen heeft gezet', aldus Brawn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws