Permane verwacht een betere Alpine in Singapore: 'Auto heeft een klap meer downforce' Formule 1
Formule 1

Permane verwacht een betere Alpine in Singapore: 'Auto heeft een klap meer downforce'

Permane verwacht een betere Alpine in Singapore: 'Auto heeft een klap meer downforce'

De afgelopen race in Monza was voor Alpine geen groot succes. Het team wist maar met één auto in Q2 te komen en kon op zondag geen punten bemachtigen, mede dankzij het uitvallen van Fernando Alonso. De Franse renstal is nu echter zelfverzekerd voor een goed resultaat in Singapore en Suzuka dankzij aanpassingen aan de vloer.

Alan Permane, de sportief directeur van Alpine, verwacht dat de uitslag in Italië eenmalig was. 'Dit is honderd procent een uitschieter', zo liet hij weten, geciteerd door RaceFans. Hij gaat ervan uit dat vanaf de volgende race de resultaten weer beter zullen zijn. 'Er komt een nieuwe vloer aan voor Singapore, deze heeft een enorme klap meer downforce en dan zijn we terug waar we horen te zijn.'

'Ik weet zeker dat het fysiek zwaar is'

'We kijken echt uit naar de rest van het seizoen, vooral Suzuka met deze auto', vervolgt Permane. 'Het gaat leuk worden', vertelt hij opgetogen. Esteban Ocon heeft echter minder vertrouwen in de prestaties van de auto in Singapore. Dat heeft te maken met de vele hobbels die de baan heeft, omdat het een stratencircuit is. Permane vond het tegenvallende vertrouwen van Fransman bijzonder. 'Het verbaast me dat hij zei dat het stuiteren verschrikkelijk zal zijn, want over het algemeen is dat een fenomeen dat zich voordoet bij hoge snelheden en op Singapore zijn niet echt veel hogesnelheidsectoren', legt Permane. uit.

Wel snapt de Britse sportief directeur dat het voor de coureurs natuurlijk wel heftig kan zijn. 'Ik weet zeker dat het fysiek heel zwaar zal zijn voor hen, want het is een lange race, het is een hete race, maar dat is al zo sinds het op de kalender staat', vertelt Permane. 'Ik weet niet of het nog moeilijker zou zijn. Misschien een beetje doordat de auto's behoorlijk stijf zijn. Het zal dus een lange, fysieke race voor hen worden, maar het zijn fitte jongens, het komt zeker goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws