Piastri blij met debuut in Singapore: 'Ik kijk al uit naar het ijsbad' Formule 1
Formule 1

Piastri blij met debuut in Singapore: 'Ik kijk al uit naar het ijsbad'

Piastri blij met debuut in Singapore: 'Ik kijk al uit naar het ijsbad'

Oscar Piastri kan terugblikken op een geslaagd debuut in Singapore. De rookie van McLaren stormde van de zeventiende naar de zevende plaats en bezorgt zijn team een mooi aantal extra punten voor het constructeurskampioenschap. Piastri moest achteraan het veld starten op het Marina Bay Street Circuit door de crash van Lance Stroll tijdens Q1 gisteren. What could have been, zullen ze bij McLaren gedacht hebben na de tweede plaats van Lando Norris.

'Ik ben heel blij dat ik punten kon scoren vandaag', zei Piastri tegen F1TV. 'Ik heb het gevoel dat ik het verdiend heb, maar ik ben natuurlijk ook heel blij voor het team met het podium.' De Australiër keek nochtans aan tegen een lastige avond. Vanop P17 leek punten scoren een moeilijke opgave, maar niets was minder waar. Daarnaast heeft Piastri ook met eigen ogen aanschouwd hoe tricky Singapore kan zijn. 'De eerste vijf bochten bij de start waren heel spannend. Sergio Pérez en Yuki Tsunoda crashten vlak voor mij. Het was een zware race, maar ik ben blij dat ik zoveel plaatsen kon opschuiven.'

Worstelen met de banden

'Nu begrijp ik waarom Singapore dergelijke reputatie heeft', merkte Piastri op. De McLaren-coureur leerde naar eigen zeggen veel bij tijdens de race, vooral op het gebied van bandenmanagement. 'Als je kijkt naar onze tijden, zaten we acht seconden verwijderd van de poleronde. Je pusht één keer om iemand voorbij te geraken, maar het gevolg is dat de banden tien rondjes nodig hebben om af te koelen.' Maar niet alleen de banden hadden het lastig met het warme, vochtige klimaat in de Aziatische metropool. 'Het was echt heet. Ik kijk al uit naar het ijsbad', lachte Piastri na afloop.

Het managen van de banden was de lastigste opdracht voor Piastri vandaag. De problemen begonnen al vroeg tijdens de race. 'Door mijn eerste ronde vertoonden mijn banden al enkele scheurtjes. De safety car kwam op het perfecte moment voor iedereen die op mediums zat. Dan was het zaak om geduldig te blijven en alles voor ons te laten gebeuren.' Het was alvast een leerrijke ervaring voor Piastri, die ook al uitkijkt naar de volgende race in Japan. 'Hopelijk hebben we ook in Suzuka een goed weekend. Ik kijk uit naar de upgrade die we mee zullen brengen', sloot de Australiër af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws