Piastri en Stella blij met leercurve in Brazilië: 'Veel geleerd met het oog op zondag' Formule 1
Formule 1

Piastri en Stella blij met leercurve in Brazilië: 'Veel geleerd met het oog op zondag'

Piastri en Stella blij met leercurve in Brazilië: 'Veel geleerd met het oog op zondag'

Tijdens een gewone Grand Prix zou P10 goed zijn voor een puntje, maar in een sprintrace wordt enkel de top acht beloond. En dus bleef Oscar Piastri zaterdag in São Paulo met lege handen achter. De rookie van McLaren eindigde de Sprint op dezelfde plek als waarop hij startte, maar volgens Piastri was het vooral de leercurve die telde. Met het oog op zondag is de jonge Australiër naar eigen zeggen tot heel wat interessante inzichten gekomen. Dat kon ook teambaas Andrea Stella bevestigen.

'Ik heb enkele goede duels uitgevochten, maar had het vooral moeilijk met de bandenslijtage', zei Piastri na afloop tegen Sky F1. De McLaren-coureur kwam in het racebegin geleidelijk aan dichter bij Daniel Ricciardo en Carlos Sainz, die elkaar voortdurend bekampten. Daarvan kon Piastri uiteindelijk profiteren door zijn landgenoot in te halen. Uiteindelijk was het wel Ricciardo die aan het langste eind trok, maar in het zog van de AlphaTauri kon de jonge Australiër een waardevolle les trekken. 'Daniel was op het einde veel sneller dan de rest. Het zal interessant zijn om te bekijken wat hij precies anders heeft gedaan om zijn banden beter te managen', aldus Piastri.

Bij de start liep het bijna mis voor de jeugdig enthousiaste Piastri en dat besefte hij zelf maar al te goed. 'Ik startte goed, maar was wat te ambitieus bij het ingaan van bocht vier. Ik moest wel iets proberen. Ik pushte erg hard en maakte goede progressie doorheen het veld. Daarbij hebben we veel geleerd met het oog op zondag. We zullen zien wat we kunnen doen. In het algemeen was het een leuke Sprint op een leuk circuit.'

Stella over het doel van zondag

'We wisten voor aanvang dat het moeilijk zou worden om punten te scoren vandaag', zei Stella na de sprintrace in Brazilië. 'We mogen trouwens niet vergeten dat dit Oscar's eerste long run in Brazilië was uit zijn carrière. We hebben zeer bruikbare informatie verkregen die ons zal helpen om de Grand Prix van zondag voor te bereiden. We mikken op een sterke race en willen progressie maken doorheen het veld om uiteindelijk met beide coureurs goede punten te scoren', concludeerde de teambaas van McLaren.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws