Norris gefrustreerd door pijlsnelle Verstappen: 'Hij was te snel voor ons' Formule 1
Formule 1

Norris gefrustreerd door pijlsnelle Verstappen: 'Hij was te snel voor ons'

Norris gefrustreerd door pijlsnelle Verstappen: 'Hij was te snel voor ons'

Lando Norris begon aan de sprintrace vanop poleposition, maar kon de eerste startplek niet verzilveren. Max Verstappen belaagde de McLaren-coureur al in bocht één en ging aan de leiding. Norris mocht zich in de haren krabben want hij viel nog verder terug en zag zo zijn kans op een eerste Formule 1-zege (wederom) door zijn vingers glippen. Achteraf was de jonge Brit dan ook kritisch voor zichzelf, ondanks zijn tweede plaats in de laatste Sprint van het seizoen.

Tijdens zijn afkoelrondje was Norris duidelijk niet tevreden met zijn tweede plaats, zo liet zijn boodschap over de boordradio uitschijnen. Na afloop van de sprintrace moest de 23-jarige bekennen dat hij achterblijft met een aantal vraagtekens over wat er precies fout liep. 'Als ik eerlijk ben... Ik kwam goed weg bij de start, maar de tweede fase was niet goed. Dat moeten we analyseren.' Op het circuit van Interlagos start de polesitter traditioneel aan de buitenkant en de tweede, in dit geval Verstappen, aan de binnenkant. Ook dat speelde een belangrijke rol volgens Norris. 'Diegene aan de binnenkant kan veel gemakkelijk aanzetten bij het ingaan van bocht één', concludeerde hij.

Beide Mercedes-coureurs kenden wel een goed racebegin. George Russell, die op P4 startte, ging als een pijl Sergio Pérez voorbij. Vervolgens was Norris aan de beurt. Die laatste legde uit hoe dat kon gebeuren. 'George profiteerde ervan dat ik niet alert genoeg was. Ze (Mercedes, red.) pushten vanaf het begin en uiteindelijk hebben ze daar wel de prijs voor betaald.' Norris was duidelijk in zijn analyse achteraf: Russell had beter kunnen doen. 'Als hij zijn banden beter had gemanaged, had hij voor mij kunnen eindigen', aldus de Brit tegen Sky F1.

Red Bull van Verstappen zorgen voor frustraties

Red Bull en Verstappen kenden daarentegen geen verval en dus was Norris kansloos tegen de wereldkampioen. 'Red Bull en Max waren te snel voor ons. Ik dacht initieel dat ik ze wel kon volgen, maar dat bleek niet zo te zijn.' Desondanks dat de McLaren-coureur duidelijk op meer had gehoopt, trakteerde hij zijn team achteraf op de nodige complimenten. 'Ik ben heel trots op het team als we races op deze manier aanpakken en reflecteren over waar we zijn gestart en waar we nu staan.'

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws