Piastri ziet zwak punt McLaren: 'Niet genoeg op rechte stuk om er voorbij te kunnen' Formule 1
Formule 1

Piastri ziet zwak punt McLaren: 'Niet genoeg op rechte stuk om er voorbij te kunnen'

Piastri ziet zwak punt McLaren: 'Niet genoeg op rechte stuk om er voorbij te kunnen'

Bijna een halve race lang zat Oscar Piastri achter Lewis Hamilton en wist hij er maar niet voorbij te komen. De pitstop van Hamilton kwam dan ook als een opluchting voor Piastri. ‘Ik had op de rechte stukken niet genoeg om er langs te komen’, zegt de Australiër tegen f1i.com.

Het gevecht tussen Piastri en Hamilton leek wel eeuwig te duren, wat behoorlijk frustrerend was voor de Australiër. ‘Leuk zou ik het niet noemen. Frustrerend? Ja’, zegt de McLaren-coureur over de lange stint achter Hamilton. ‘Ik was erg opgelucht toen hij de pits inreed. Ik had niet genoeg op het rechte stuk om er voorbij te kunnen.’ Volgens Piastri was dan ook te merken waar een aantal zwakke punten van de Britse renstal zitten.

Kwalificatie heeft het verschil gemaakt

‘We gaan gelijk op met Mercedes’, legt de coureur uit Melbourne uit. ‘We hebben verschillende sterke en zwakke punten. Ik denk dat de kwalificatie vandaag het verschil heeft gemaakt.’ Hij ziet er niet naar uit om vaker achter de Mercedes-bolides te starten. ‘Lewis liet zien dat als we bij de start achter hen staan, we mogelijk de hele race achter ze aan blijven rijden’, verklaart Piastri. ‘Ik denk dat we dichtbij elkaar zitten en we moeten veel werk verrichten om ze in te halen en de twee teams vooraan te pakken.’

Teambaas Andrea Stella was erg tevreden met de vierde plek van zijn coureur. ‘Hij liet in de kwalificatie al een sterke vooruitgang zien door de vijfde tijd te rijden’, geeft hij aan. Lovende woorden heeft hij ook voor de race van Piastri. ‘Hij wist nog één positie te winnen en als vierde te finishen in een goede race. Hij was snel en geduldig waar nodig.’ Dat Piastri niet nerveus werd van de vele rondjes achter Hamilton is positief. ‘Hij was rustig en wachtte tot de race naar hem toekwam. We zijn erg tevreden, maar niet verrast’, sluit de Italiaan af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws