Porsche gooit F1-deur nog niet achter zich dicht: 'Maar we concentreren ons op andere raceklassen' Formule 1
Formule 1

Porsche gooit F1-deur nog niet achter zich dicht: 'Maar we concentreren ons op andere raceklassen'

Porsche gooit F1-deur nog niet achter zich dicht: 'Maar we concentreren ons op andere raceklassen'

Porsche laat weten dat de Formule 1 nog steeds een zeer interessante mogelijkheid voor het merk is, ondanks dat een partnerschap met Red Bull Racing niet is gerealiseerd. Het iconische merk uit Stuttgart heeft een tijdje met Red Bull onderhandeld, maar uiteindelijk werd het papierwerk niet getekend. Porsche legt voor nu de focus op de andere raceklassen, maar blijft altijd naar de Formule 1 kijken.

Het zustermerk van Audi binnen de Volkswagen Groep speelde eerst ook een rol in de gesprekken over de krachtbronnen voor 2026, met de intentie om vanaf 2026 samen te werken met Red Bull. Het contract kon echter niet worden afgerond, waarbij Red Bull suggereerde dat problemen met de controle over het team de oorzaak waren en Porsche zonder een weg naar de sport achterbleef. Toch suggereerde Michael Dreiser, de sales director van Porsche Motorsport, dat er wel degelijk een toekomst kan zijn voor Porsche in de Formule 1.

'Autosport zal altijd de kern van onze merkidentiteit zijn', begint Dreiser in gesprek met BlackBook Motorsport. 'Formule 1 blijft een interessante raceklasse voor ons', vervolgt de Duitser. 'Voor de komende jaren concentreren we ons op de huidige fabrieksprogramma's met de Porsche 963 in het WEC en de IMSA, evenals de Formule E met de Porsche 99X Electric. Daar willen we strijden voor algemene overwinningen. Dat is onze traditie en onze belangrijkste focus, en we geven geen commentaar op speculaties daarbuiten.'

Porsche actief in bijna alles, behalve de Formule 1

Porsche kreeg het bijna voor elkaar om in bijna alle takken van de autosport actief te zijn. Red Bull-teambaas Christian Horner liet echter weten dat de twee partijen andere belangen hadden, waardoor de Oostenrijkse renstal ervoor koos om in zee te gaan met Ford. Porsche is hoe dan ook succesvol in haar klantencategoriën en overige kampioenschappen, maar zal vanaf 2026 helaas geen onderdeel zijn van de zes fabrikanten van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws