Pérez geen fan van nieuwe bocht 10: 'Dat was niet hun slimste idee' Formule 1
Formule 1

Pérez geen fan van nieuwe bocht 10: 'Dat was niet hun slimste idee'

Pérez geen fan van nieuwe bocht 10: 'Dat was niet hun slimste idee'

Sergio Pérez heeft naar eigen zeggen nog genoeg te leren over de Red Bull RB16B. De Mexicaan geeft toe dat hij zichzelf nog steeds aan het aanpassen is aan de bolide. Door zijn teamgenoot nauwgezet te volgen hoopt de coureur wat meer in het spoor te komen van Max Verstappen, die volgens Pérez echt nog een maatje te groot is. Toch blijft het verslaan van Verstappen het doel.

Tot nog toe heeft Pérez zo'n drie Grands Prix in de RB16B verreden en blijkt dat hij tot nu toe de grootste moeite heeft om aan te haken bij de top. 'Ik moet mijzelf nog steeds aanpassen aan de auto', vertelt Pérez op de officiële website van de Formule 1. 'We hebben maar beperkt de tijd gehad om de auto goed te leren kennen. Ook zijn de vrije trainingen een stuk sneller klaar waardoor alles over het algemeen sneller gaat', legt de coureur verder uit.

Volgens de Mexicaan is het daarom moeilijker om de programma's zoals voorheen af te werken. 'We hebben nu maar een paar échte runs, daarna is de dag alweer voorbij', vertelt hij over het gebrek aan testtijd met zijn bolide. Toch geeft de Mexicaan daarnaast te kennen dat hij een sterk referentiepunt heeft in de vorm van Verstappen. 'Hij haalt namelijk altijd 110 procent uit zijn bolide. Ik moet op dat niveau zien te komen en dan kan ik meer spelen', legt hij verder uit.

Oude werkwijze werkt niet voor Pérez

'Het heeft daarom geen zin om mijn eigen weg in te slaan met de bolide. Ik raak dan enkel verder verdwaald wat betreft de afstelling. Daarom werk ik met dezelfde basis als Verstappen heeft', vertelt Pérez over zijn benadering bij het afstellen van zijn bolide. Het afgelopen weekend in Portimão was volgens de teamgenoot van Verstappen in ieder geval het meest leerzaam.

'Dat komt voornamelijk doordat ik gewoon mijn eigen race kon rijden. Ik kreeg zo meer grip op hoe ik moest pushen met deze auto. Wat ik in eerste instantie altijd deed werkt gewoonweg niet in deze bolide. Ik moet mijzelf daarom iedere race weer resetten. Het is in ieder geval heel erg anders dan ik gewend ben', legt Pérez uit. 'Daarom ben ik uiteindelijk erg tevreden met het resultaat van het afgelopen weekend, zeker als het gaat om het begrip van de bolide.'

Perez zet doel voor dit weekend: 'Ik wil iedereen verslaan'

Toch vreest Pérez niet voor zijn zitje in de toekomst. De druk is er voor de Mexicaan inmiddels wel vanaf, vertelt hij aan Racer. 'Ik zit inmiddels al zo lang in dit wereldje, ik ben daarom heel tevreden met mezelf. Ik ben ook heel tevreden met de carrière die ik tot nu toe achter de rug heb. Het voelt niet als de jaren in het begin, waarin ik echt de druk voelde om te presteren', legt de coureur uit.

'Uiteindelijk weet ik wat ik kan en weet ik wat ik kan afleveren voor het team. Ik ben uiteindelijk heel blij met wat ik tot nu toe bereikt heb. Als het beter kan is het fantastisch, maar ik ben wat dat betreft niet ongeduldig. Ik wil gewoon de beste prestatie leveren, ik weet in ieder geval dat mijn niveau heel hoog ligt', vertelt de Mexicaan over zijn ambities voor de toekomst.

Op de korte termijn heeft Pérez in ieder geval genoeg vertrouwen. 'Ik weet wat ik moet doen om het maximale uit mezelf te halen. Ik kan op mijn ultieme niveau komen. Als dat eenmaal lukt, kan ik iedereen verslaan. Dat is dan ook het doel dit weekend. Ik wil iedereen verslaan', sluit Pérez af.

Pérez geen liefhebber van nieuwe bocht 10

Voor dit weekend werd de tiende bocht op het circuit aangepast. Eerst was het nog een scherpe bocht naar links met een flinke remzone, maar vanaf heden is het een lange, linker doordraaier. Pérez is niet bepaald een fan van de wijziging, zo laat hij weten tegenover Speedweek.com: 'Ik denk niet dat het gaat helpen tijdens de race om iemand in te halen, daarnaast was het daar ook al moeilijk genoeg. Dit was niet hun slimste idee, maar laten we eens kijken hoe het gaat.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws