Priestley over Verstappen: 'We oordelen vaak te hard en te snel' Formule 1
Formule 1

Priestley over Verstappen: 'We oordelen vaak te hard en te snel'

Priestley over Verstappen: 'We oordelen vaak te hard en te snel'

In zijn podcast op YouTube gaat voormalig McLaren-engineer Marc Priestley in op de vraag wie de beste coureur op de grid is, en hoe we Formule 1-coureurs beoordelen. Priestley vindt dat je coureurs niet alleen op resultaten kan beoordelen. Als voorbeeld geeft hij Lewis Hamilton. Stel je bent een nieuwe Formule 1-fan, en weet niks van de geschiedenis, als je dan naar de resultaten van dit seizoen kijkt denk je misschien dat Hamilton een middenmoot-coureur is, zo geeft de Engelsman aan.

Priestley noemt Hamilton statistisch gezien de beste coureur aller tijden, op dit moment, maar als je kijkt naar de resultaten dit seizoen vallen de prestaties enorm tegen. We moeten daarom coureurs niet alleen op resultaten beoordelen, aldus Priestley.

Wie is de beste Formule 1-coureur?

De Engelsman gaat in op de vraag wie hij de beste Formule 1-coureur vindt: 'Persoonlijk kan ik alleen oordelen over wie de beste is, als ik met ze heb gewerkt. Wanneer je met iemand in een team werkt, krijg je een beeld van die persoon. Hoe toegewijd ze zijn, hoe goed ze zijn in het geven van feedback aan het team, en of ze een teamspeler zijn. Ik heb het geluk gehad dat ik heb gewerkt met een aantal van de beste coureurs in de historie, zoals Hamilton, Fernando Alonso en Kimi Räikkönen. Het is lastig oordelen wie de beste was, omdat ik in verschillende tijdperken met ze heb gewerkt.'

We oordelen te snel over Formule 1-coureurs

Volgens Priestley oordelen we vaak te snel, en te hard over coureurs, we hebben namelijk niet altijd de volledige context om een mening te vormen. 'Als je Hamilton of Max Verstappen op de radio tekeer hoort gaan tegen het team, dan ben je al snel geneigd om daar iets van te vinden, maar wij weten niet wat er al eerder besproken is. We oordelen dan vaak te snel en te hard', aldus de Engelsman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws