Privéfoto's van Michael Schumacher spelen hoofdrol in afpersingszaak, 'daders eisten 15 miljoen' Formule 1
Formule 1

Privéfoto's van Michael Schumacher spelen hoofdrol in afpersingszaak, 'daders eisten 15 miljoen'

Privéfoto's van Michael Schumacher spelen hoofdrol in afpersingszaak, 'daders eisten 15 miljoen'

Twee mannen die de familie Schumacher chanteerden zijn in bezit van privéfoto's van de zevenvoudig wereldkampioen. De daders eisen volgens Bild en Südkurier vijftien miljoen euro in de afpersingszaak, zo geven ook de aanklagers uit het Duitse Wuppertal aan. Het onderzoek loopt momenteel nog. Het Openbaar Ministerie in Duitsland wil geen uitspraken doen over de identiteit van de verdachten.

Het Duitse Openbaar Ministerie heeft in juni twee mannen opgepakt die ervan verdacht worden de familie Schumacher te hebben afgeperst. De mannen beweerden dat ze bepaalde informatie over de recordkampioen in bezit zouden hebben, en ze dreigden die informatie op het dark web te publiceren als de familie geen groot geldbedrag over wilde maken. The dark web is een deel van het internet dat niet rechtstreeks toegankelijk is via standaard zoekmachines zoals Google.

Het wordt vaak voor anonieme communicatie, criminele activiteiten, drugshandel en cyberaanvallen gebruikt. Volgens Duitse media Bild en Südkurier uit Badem-Württemberg ging het om een geldsom van vijftien miljoen euro. De aanklagers melden dat er daadwerkelijk foto's uit het privéleven van de Duitse zevenvoudig wereldkampioen zijn aangetroffen bij de verdachten. Het Openbaar Ministerie wil geen uitspraken doen over de identiteit van de verdachten.

Foto's na Schumachers ski-ongeluk

Südkurier liet echter in juni al weten dat het om een man van 53 zou gaan en zijn 30-jarige zoon. Zij zouden foto's hebben van Schumacher na zijn ski-ongeluk in 2013, een jaar nadat hij definitief afscheid nam van de Formule 1. Daarbij liep Schumacher zwaar hersenletsel op, en sindsdien wordt hij door zijn familie afgeschermd van de buitenwereld. Dit is echter niet de eerste keer dat de familie Schumacher afgeperst wordt. In 2017 eiste Hüseyin B. 900.000 euro en bedreigde hij Mick Schumacher en zijn zus Gina.

Smartengeld na AI-interview

Eerder dit jaar liep er ook een zaak betreffende de Schumachers, dat ging om het AI-interview dat het Duitse weekblad Die Aktuelle plaatste. Het blad beweerde in 2023 het eerste interview met Schumacher te hebben na zijn ski-ongeluk. In mei dit jaar werd bekendgemaakt dat de familie Schumacher 200.000 euro smartengeld ontving voor het nep-interview dat werd gefabriceerd met kunstmatige intelligentie. Hoofdredacteur Anne Hoffman werd op staande voet ontslagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws