Problemen voor Red Bull: 'Simulatorcoureurs niet beschikbaar' en 'Verstappen reed met schade aan RB20' Formule 1
Formule 1

Problemen voor Red Bull: 'Simulatorcoureurs niet beschikbaar' en 'Verstappen reed met schade aan RB20'

Problemen voor Red Bull: 'Simulatorcoureurs niet beschikbaar' en 'Verstappen reed met schade aan RB20'

Christian Horner en Helmut Marko maakten na het weekend in Imola heel duidelijk dat de zege en ommekeer te danken waren aan twee mannen: Max Verstappen en Sébastien Buemi. De Zwitser werkte een lange shift af in de simulator, terwijl Verstappen datzelfde deed in een virtuele race in zijn motorhome, om vervolgens de Grand Prix van Emilia-Romagna te winnen.

Het gebeurde dit seizoen al regelmatig dat Red Bull Racing een zeer moeizame vrijdag afwerkte. Imola was het toppunt, maar ook in Australië en Miami ging het op de openingsdag niet van een leien dakje. Monaco kan daar inmiddels aan toegevoegd worden. Verstappen sloot de dag af met de vierde tijd; op zich geen ramp, maar het gat naar Charles Leclerc was wel aanzienlijk. De Nederlander had het op het krappe stratencircuit heel lastig, en raakte de muren meerdere malen.

Die schade kon niet elke keer gerepareerd worden, merkte presentator Will Buxton bij F1TV op. 'Verstappen had al schade aan zijn RB20 voordat hij de muur raakte. Je kan zien dat Verstappen zilveren tape aan zijn end plate heeft, aan de linkerkant van zijn vleugel', wijst Buxton aan terwijl de auto van Verstappen de garage in wordt geduwd. 'Max bestuurt dus een auto die niet in optimale staat is. Die schade komt waarschijnlijk van een eerdere aanraking met de muur.'

Simulator

Buxton stipt vervolgens een ander pijnpunt aan. 'Laten we een week terugspoelen, naar Imola, waar Red Bull ook een lastige vrijdag had, maar het nog wist te herstellen op zaterdag. Christian Horner benadrukte toen heel duidelijk de rol die Sébastien Buemi had gespeeld in de simulator', zegt de presentator over de voormalige Formule 1-coureur, die in het verleden voor Toro Rosso reed. 'Hij is nu de simulatorcoureur voor Red Bull, en steekt veel uren erin op de vrijdagavonden om het team te helpen om de boel te herstellen en ervoor te zorgen dat ze competitiever worden op zaterdag.' Buemi werkte tijdens het Italiaanse weekend nog een shift van elf uur af.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

abu dhabi 2023 jake dennis red bull racing fp1 6
Jake Dennis is dit weekend niet beschikbaar.

'Ze hebben daarnaast ook Jake Dennis als simulatorcoureur', voegt de Brit toe. 'Het probleem van Red Bull is dat zowel Buemi als Dennis in Shanghai zijn, omdat ze daar in de Formule E rijden', merkt Buxton op. Beide coureurs werden wereldkampioen in de elektrische raceklasse; Dennis afgelopen seizoen nog. 'Red Bull beschikt dus niet over de diensten van hun twee meest betrouwbare simulator-coureurs, om hen uit de problemen te helpen dit weekend.' Red Bull heeft ook Rudy van Buren nog als simulatorcoureur, maar de Nederlander wordt door Buxton dus lager ingeschat dan de ervaren Buemi en Dennis.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws