Promotors van race op Imola deden slimme zet: 'We hebben toen Domenicali benaderd' Formule 1
Formule 1

Promotors van race op Imola deden slimme zet: 'We hebben toen Domenicali benaderd'

Promotors van race op Imola deden slimme zet: 'We hebben toen Domenicali benaderd'

Ook in 2021 wijkt de Formule 1 uit naar het circuit van Imola in Italië, om een leegte in de kalender op te vullen. Andrea Corsini, wethouder van de regio Emilia-Romagna, vertelt in detail hoe de deal met de Formule 1 tot stand kwam en hoeveel verschillende partijen bijdragen aan het evenement.

'We moeten dit nu vieren, maar we willen wel dat we ook in de komende jaren weer op de kalender staan', stelt de ambitieuze Corsini tegenover La Gazzetta Dello Sport, die verantwoordelijk is voor toerisme en transport in de regio. De Italianen zijn blij met de terugkeer van de Formule 1, omdat de regio dan nog een keer in de spotlights kan staan. Bovendien zijn er kansen voor een race met publiek in april en dat drukt de kosten.

Corsini vertelt in detail hoe de lobby voor het herorganiseren van de race tot stand kwam. De Italiaan zat in bijna elke online meeting en dus kan hij precies navertellen hoe de onderhandelingen gingen. 'Allereerst zaten we met Jean Todt (de president van de FIA, red.) in een bespreking over een ander onderwerp, toen de Formule 1 ter sprake kwam. We maakten toen meteen duidelijk dat we in 2021 klaar wilden staan om een eventueel afgelaste race te vervangen. Hij zei dat hij weinig kon doen, omdat dat via de FOM zou moeten gaan. Wel vertelde hij ons dat men ons al op het oog had, dus dat was positief.'

'Vervolgens ontstond er ook contact met Stefano Domenicali (de huidige CEO van de Formule 1, red.), voordat hij het stokje overnam van Chase Carey. Hij komt immers uit onze regio, maar hij kon wegens zijn functies geen extra inspanningen verrichten. In ieder geval waren de lijntjes toen wel uitgezet en sindsdien is het contact toegenomen. Er volgden verschillende besprekingen met de FOM, waaronder Carey, waarbij al snel duidelijkheid werd gegeven over onze positie', aldus Corsini.

Voor de provincie zijn er veel kosten verbonden aan een nieuwe Grand Prix op eigen bodem. 'Wij investeren als lokale overheid 1,2 miljoen euro in het evenement, maar we vinden dat gerechtvaardigd. Het punt is wel dat er dit jaar meer geld nodig is, dus de gemeente en het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook meebetaald. We zijn blij dat we het op tijd rond hebben gekregen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws