Räikkönen: 'Ben gemotiveerd om te racen, niet voor alles er omheen' Formule 1
Formule 1

Räikkönen: 'Ben gemotiveerd om te racen, niet voor alles er omheen'

Räikkönen: 'Ben gemotiveerd om te racen, niet voor alles er omheen'

Het is alweer twintig jaar geleden dat Kimi Räikkönen aan zijn eerste Formule 1-seizoen begon. Twee decennia later is de Fin nog altijd gemotiveerd om achter het stuur te kruipen van de nieuwe Alfa Romeo C41. Hoewel de prestaties van het team tegenvielen de afgelopen paar jaar, is de Fin hoopvol voor komend seizoen.

De 41-jarige coureur heeft niet het gevoel gehad dat zijn carrière in de koningsklasse zo lang heeft geduurd, meldt Formula 1. 'De tijd gaat snel. Het is behoorlijk lang geleden, maar ik ben ook een paar jaar uit de F1 geweest, dus het voelt niet als 20 jaar.' De motivatie van de coureur om een seizoen vol te maken, is dan ook nog steeds aanwezig. 'Het racen en rijden windt me nog steeds op. Ik ben nooit een groot fan geweest van alles er omheen, maar ik geniet van het racen en de uitdaging om mezelf te verbeteren.'

Over het komende seizoen wil hij nog niet veel kwijt, maar dat heeft voornamelijk te maken met de onzekerheid die het team heeft rondom de prestaties van de C41. 'We zijn enthousiast voor het nieuwe jaar, maar het is nog onbekend hoe goed we gaan presteren. We hebben de auto nog niet kunnen testen en er zijn duidelijke wijzigingen geweest in de reglementen, dus tijdens de test in Bahrein zullen we het zien.'

Giovinazzi wilt blijven verbeteren

Teamgenoot Antonio Giovinazzi ziet komend seizoen als een kans om zichzelf te verbeteren ten opzichte van de afgelopen twee jaar. 'Ik denk dat ik nog een stap moet zetten in vergelijking met hoe ik hiervoor te werk ging. Dat is mijn doel als coureur voor dit seizoen, om mezelf te verbeteren op punten waar ik vorig jaar moeite mee had.' De Italiaan gaat zijn derde seizoen in met het team van Alfa Romeo, hetzelfde geldt voor Räikkönen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws