Coulthard over Ferrari-coureurs: 'Ze moeten haast wel het vertrouwen verliezen' Formule 1
Formule 1

Coulthard over Ferrari-coureurs: 'Ze moeten haast wel het vertrouwen verliezen'

Coulthard over Ferrari-coureurs: 'Ze moeten haast wel het vertrouwen verliezen'

David Coulthard is kritisch op Ferrari. De oud Formule 1-coureur denkt dan ook dat Carlos Sainz en Charles Leclerc haast wel het vertrouwen in het team verliezen, na de zoveelste strategische fout van de Scuderia. De Schot denkt verder dat Mercedes Ferrari niet echt onder druk kan zetten, en dat ze nog niet goed genoeg zijn om de strijd aan te gaan met Red Bull Racing voor de overwinning.

Leclerc heeft alleen al meer dan honderd punten verloren door strategische fouten en technische mankementen. Coulthard denkt dat beiden coureurs het vertrouwen haast wel moeten verliezen in het team: 'Dat is wat er zo ongelooflijk aan is, ze misschien niet het rijvermogen. Maar door de vele fouten lopen ze wel enorm veel punten mis. Het kan niet anders of Sainz en Leclerc beginnen het vertrouwen te verliezen in Ferrari.'

De 51-jarige was kritisch tegenover Channel 4 op de strategie van het team in Hongarije: 'Ze hadden kunnen kiezen voor de zachte band en moeten accepteren dat de band niet lang zou meegaan. Leclerc wilde graag een langere stint op zijn medium band en dan was het beter geweest om naar zacht te gaan, ook met de weersverwachtingen die we hadden. De keuze om op de harde band te gaan was een strategische fout, omdat het daar de temperatuur niet voor was'.

'Het is bijna alsof ze het tegenovergestelde doen met alle informatie die ze hebben'

De analist vervolgt: 'Dus het is bijna alsof de strategische kant van het team heeft besloten: nou, alle informatie die we hebben zegt ons dit niet te doen, maar we gaan het toch doen. Ze sloegen alle informatie af.' Het resultaat van zondag betekende ook dat Mercedes het gat op Ferrari verkleinde tot slechts derig punten.

Coulthard geeft echter toe dat ze er nog niet helemaal waren als het gaat om het vechten tegen Red Bull voor raceoverwinningen en dat ze Ferrari voorlopig niet echt onder druk kunnen zetten. 'Ik denk niet dat ze Ferrari onder druk zetten, Ferrari heeft een snelle raceauto. Mercedes was snel in deze koelere omstandigheden, maar ik denk dat als we in warme omstandigheden hadden gereden, ze niet echt uitdagend waren geweest.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws