Ralf Schumacher ziet dat tijd begint te dringen voor neefje Mick: 'Dan wordt het heel moeilijk' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher ziet dat tijd begint te dringen voor neefje Mick: 'Dan wordt het heel moeilijk'

Ralf Schumacher ziet dat tijd begint te dringen voor neefje Mick: 'Dan wordt het heel moeilijk'

Ralf Schumacher denkt dat de tijd voor zijn neefje Mick Schumacher begint te dringen. Als de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher nog terug wil keren in de koningsklasse van de autosport, dan moet het wel snel gebeuren. Zo niet, dan kan de oud-coureur van Haas een F1-toekomst wel vergeten.

De F1-grid van 2025 begint steeds meer vorm te krijgen. Dinsdag maakte Red Bull Racing bekend de komende seizoenen vast te zullen houden aan Sergio Pérez en daarmee heeft de Mexicaan als elfde coureur nu zijn krabbel onder een contract voor 2025 gezet. Dat betekent dat er nog negen stoeltjes te vergeven zijn, waaronder één bij Alpine. Het Franse team bevestigde aan het begin de week immers na dit seizoen afscheid te zullen nemen van Esteban Ocon.

Dit laatste nieuws biedt hoop voor Jack Doohan en Victor Martins, die beiden deel uitmaken van het opleidingsprogramma van de Franse renstal. Maar ook (Mick, red.) Schumacher zou niet kansloos zijn voor het stoeltje van Ocon. 'Bruno Famin zegt in ieder geval dat hij erg blij is met wat Mick doet', doelt Ralf Schumacher in een video van Formel1.de op de werkzaamheden van de 25-jarige Duitser voor het endurance-project van Alpine. 'En dat is zeker een goed visitekaartje.'

Nu of nooit

Het is inmiddels al twee jaar geleden dat Schumacher voor het laatst actief was in de F1 en dus begint de tijd te dringen. De jonge Duitser zou anders wel eens uit het beeld van de Formule 1-teams kunnen raken. 'Het moet gezegd worden: als het dit jaar niet lukt, dan wordt het waarschijnlijk vrij moeilijk', denkt oom Ralf. Dat er momenteel veel op de achtergrond speelt bij Alpine, zorgt ervoor dat het Franse team misschien niet de eerste keuze van een coureur is, maar volgens Ralf heeft Mick niet de luxe om een eventuele aanbieding van Alpine naast zich neer te leggen. 'Ik denk dat het niet uitmaakt welke auto beschikbaar is: in zijn positie is elke auto goed', besluit de voormalig F1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws