RB heeft tot nu toe verwachtingen niet waar kunnen maken: 'Niet alles functioneert honderd procent' Formule 1
Formule 1

RB heeft tot nu toe verwachtingen niet waar kunnen maken: 'Niet alles functioneert honderd procent'

RB heeft tot nu toe verwachtingen niet waar kunnen maken: 'Niet alles functioneert honderd procent'

Daniel Ricciardo had eigenlijk wel verwacht dat zijn Visa Cash App RB-team niet aan de torenhoge verwachtingen voor 2024 zou kunnen voldoen. Van Red Bulls zusterteam werd verwacht dat het veel beter zou kunnen gaan presteren dan in 2023, omdat het team momenteel nauwer samenwerkt met de wereldkampioenen. Toch blijft Ricciardo optimistisch dat RB het tij nog kan keren.

Er werd voorafgaand aan het nieuwe Formule 1-seizoen veel verwacht van Red Bulls zusterteam. Het voormalige AlphaTauri werd omgedoopt tot RB, en zou nauwer gaan samenwerken met de succesvolle Oostenrijkse renstal. Het team heeft echter tot nu toe de hoge verwachtingen nog niet waar kunnen maken, en eindigde tijdens de openingsrace op de dertiende en veertiende plaats. Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië zakte Tsunoda en Ricciardo nog verder terug naar respectievelijk de veertiende en zestiende plaats.

'We wisten dat het pittig zou worden', reflecteert Ricciardo nu op de opening van het seizoen, tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Simpelweg niet alles functioneert honderd procent. Om eerlijk te zien zijn we een aantal tekortkomingen.' De Australiër wil niet in al te veel detail treden over welke tekortkomingen RB is tegengekomen. 'Echt wat dingen met de auto. Zoals het creëren van efficiëntie en alles, sommige dingen kloppen gewoon niet. Het is alsof wij een plateau bereiken en de rest blijft verbeteren. Dat is ook een teken. Ik voelde dat we op de limiet van de auto zaten.'

Ricciardo blijft optimistisch

Ondanks dat het er volgens Ricciardo nu al op lijkt dat alles al uit de auto was gehaald wat erin zat, ontdekte zijn team nog wel wat verbeterpuntjes tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië. 'We hebben wat dingen ontdekt, maar toen zaten we met de parc fermé-regels. En om eerlijk te zijn, ook al hadden we geen last van parc fermé, waren het geen dingen die we in 24 uur kunnen oplossen. We nemen wat dingen mee naar de fabriek en staan in Melbourne met een frisse auto aan de start', blijft de Australiër toch positief voorafgaand aan zijn thuisrace.

Niet alleen met de RB-bolide gaat het echter minder goed dan verwacht, naar verluidt heeft Ricciardo zelf ook al een waarschuwing van Red Bull-adviseur Helmut Marko gekregen dat hij zijn prestaties snel moet verbeteren. 'De reden dat ik optimistisch blijf, is omdat ik weet dat er dingen verkeerd zaten. Met een goede auto en alles op de rails, kunnen we veel beter', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws