Red Bull-dominantie is terug, zonder Pérez: 'Hij is dramatisch achterop geraakt' Formule 1
Formule 1

Red Bull-dominantie is terug, zonder Pérez: 'Hij is dramatisch achterop geraakt'

Red Bull-dominantie is terug, zonder Pérez: 'Hij is dramatisch achterop geraakt'

Afgelopen weekend, tijdens de Grand Prix van Japan, keerde Max Verstappen en zijn team terug naar hun indrukwekkende vorm. Dit was echter zonder hulp van Verstappen zijn teamgenoot, Sergio Pérez. Sky Sports-expert Timo Glock deelt op Sky Sports zijn inzichten over de gebeurtenissen van het weekend, waarbij hij de uitzonderlijke prestaties van Red Bull Racing en de worstelingen van Pérez benadrukt.

Door de winst van Verstappen heeft Red Bull in Japan het constructeurskampioenschap binnen kunnen halen. ‘Het is verbazingwekkend om de triomf van Red Bull op dit vroege punt in het seizoen te zien, wat hun ongelooflijke dominantie benadrukt’, merkt Glock op. ‘Het feit dat Max Verstappen alleen al met zijn punten het teamkampioenschap zou kunnen winnen, zegt veel. Hoewel we in voorgaande jaren teams hebben zien domineren, heeft Red Bull dit seizoen een stap verder gezet.’

Na een wat mindere prestatie op het Marina Bay Street Circuit in Singapore was Red Bull in Japan weer terug in hun bekende topvorm. ‘De manier waarop ze deze dominantie hebben bereikt, is werkelijk indrukwekkend. Red Bull heeft minimale fouten gemaakt, excelleert consequent in strategische besluitvorming en heeft geen noemenswaardige technische problemen gehad. Het is prijzenswaardig’, vertelt Glock.

Red Bull constructeurskampioen, maar Pérez bleef achter

Te midden van de vieringen is er een tegenstrijdig verhaal met betrekking tot Pérez. Na een veelbelovende start van het seizoen heeft de Mexicaanse coureur een aanzienlijke terugval in prestaties doorgemaakt. De Grand Prix van Japan liep dramatisch voor de Red Bull-coureur. Hij had in de race meerdere incidenten en niet één, maar twee uitvalbeurten. ‘Pérez is dramatisch achterop geraakt. Hij vormt geen bedreiging meer voor Verstappen en zijn beperkingen worden steeds duidelijker, wat waarschijnlijk mentaal zijn tol eist. Sommige fouten die hij heeft gemaakt, gezien zijn ervaring, zijn eenvoudigweg verbijsterend en hebben hem in een lastige positie gebracht', legt Glock uit.

Ondanks de worstelingen van Pérez heeft Red Bull het vertrouwen uitgesproken om hem naast Verstappen te behouden voor het komende seizoen. Glock erkent deze beslissing, maar wijst ook op een voorbehoud: ‘Ze hebben opties zoals Daniel Ricciardo, Liam Lawson of Yuki Tsunoda, die kunnen bijspringen als Pérez opnieuw teleurstelt volgend jaar. Deze situatie kan Perez in een lastig parket brengen wanneer zijn contract afloopt.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws