Red Bull-geruchten zwakken af: 'Teams waren de boel gewoon een beetje aan het opruien' Formule 1
Formule 1

Red Bull-geruchten zwakken af: 'Teams waren de boel gewoon een beetje aan het opruien'

Red Bull-geruchten zwakken af: 'Teams waren de boel gewoon een beetje aan het opruien'

Ted Kravitz heeft gemerkt dat de hardnekkige geruchten rondom het team van Red Bull Racing al enigszins zijn gaan liggen. De Oostenrijkse renstal zou volgens de geruchten het budgetplafond met een flink bedrag hebben overschreden. Op woensdag zal de FIA meer duidelijkheid verschaffen over de kwestie en hoe de financiële reglementen gevolgd zijn door de verschillende teams. Kravitz denkt dat enkele punten in de regels op verschillende manier geïnterpreteerd kunnen worden.

Op de dag van de eerste en tweede vrije training in Singapore werd naar buiten gebracht dat twee teams de budgetlimiet zouden hebben overschreden. De geruchten stelden dat één van de teams ver over het budgetplafond zou zijn gegaan en veel vingers wezen naar het team van Red Bull. De andere renstal die mogelijk de limiet zou hebben overschreden, is Aston Martin. De Formule 1-wereld wacht momenteel op duidelijkheid.

Toen de geruchten eenmaal naar buiten kwamen, stelde Toto Wolff, teambaas van Mercedes, dat het een publiek geheim was dat Red Bull ver over de limiet zou zijn gegaan. Dit standpunt lijkt al voor een deel te zijn ingetrokken. 'Alle geruchten en ongegronde speculaties die rondgingen in Singapore zijn al enigszins afgezwakt', zegt Kravitz bij Sky Sports. 'Ik vraag me af of teams niet gewoon de boel een beetje aan het opruien waren. Het past natuurlijk wel bij de langlopende vete tussen Mercedes en Red Bull.'

Kravitz: 'Delen kunnen op verschillende manieren geïnterpreteerd worden'

Christian Horner, teambaas van Red Bull, was fel in zijn verdediging. Bovendien stelde de Brit afgelopen weekend dat er een aantal mazen in de wet te vinden zijn. 'Ik heb gehoord dat de financiële documenten niet al te veel verrassingen zullen hebben. Er zullen wel wat delen zijn die op verschillende manieren geïnterpreteerd kunnen worden. Daar had Horner het ook over, terwijl Mercedes dat punt juist tegensprak', aldus Kravitz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws