Billenknijpen voor Wolff in Zandvoort: 'Ze moeten hun relatie op het circuit nog vinden' Formule 1
Formule 1

Billenknijpen voor Wolff in Zandvoort: 'Ze moeten hun relatie op het circuit nog vinden'

Billenknijpen voor Wolff in Zandvoort: 'Ze moeten hun relatie op het circuit nog vinden'

Toto Wolff vindt dat George Russell en Lewis Hamilton in Zandvoort te dicht bij elkaar kwamen. Russell haalde op het rechte stuk de zevenvoudig wereldkampioen in, maar dat ging nog bijna fout. De coureurs reden heel dicht op elkaar en dus was het billenknijpen voor de teambaas van Mercedes.

Tijdens de safety car-situatie, veroorzaakt door de stilgevallen Valtteri Bottas, ging Hamilton niet naar binnen voor nieuwe banden en dus kon Russell hem daarna gemakkelijk inhalen. Toch maakten de coureurs het nog spannend. 'Ze moeten hun relatie op het circuit nog vinden, ook omdat ze onderling niet veel tegen elkaar geracet hebben', verklaart Wolff bij Channel 4, wanneer hij bespreekt hoe hij de dynamiek tussen de twee Britten in de toekomst zal beheren.

Wolff geeft toe dat hij de inhaalactie in Nederland toch wel iets te spannend vond. 'Ik zei na Zandvoort, voor mijn gevoel, dat was een beetje te dichtbij. Het had mis kunnen gaan, maar zij weten het, want zij zijn de experts', vertelt de Oostenrijker.

Wolff: 'Het respect van een rookie die zijn teamgenoot erkent'

De dynamiek tussen de twee Mercedes-coureurs is volgens Wolff goed. 'Ik denk dat als ik de relatie zou omschrijven, ik respect zou zeggen', vertelt hij. 'Het respect van de rookie die zijn teamgenoot erkent, wie de beste coureur aller tijden is met Michael (Schumacher, red.), en het respect van Lewis die zichzelf in George ziet als het aankomt op talent en het opgroeien', zegt de teambaas.

'Hoe raar het ook klinkt, omdat je teamgenoot je eerste vijand is, begeleidt Lewis George op een bepaalde manier ook', vervolgt Wolff. 'En George accepteert die rol van een jonge leeuw terwijl ze beiden nog steeds de ambitie hebben om hun teamgenoot te verslaan en dan races en kampioenschappen te winnen, en ik denk dat die dynamiek heel goed samenwerkt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws